Kenttäpostia 17: vieraita

No hei!

Minulla kävi viime viikonloppuna vieraita. Jotenkin huvitti tuon naisen hössötys. Se sanoi monta kertaa, että muista sitten käyttäytyä ja olla eduksesi. Ihmettelin jo, että kuninkaallistako täällä odotellaan, mutta tulikin pitkäjalkainen nainen. Täytyy tunnustaa, etten tiennyt niin pitkäjalkaisia olevan olemassakaan. Omani on tuollainen, jolla jalat on upotettu vähän syvemmälle persiiseen ja jolle toiset vähän nauravat joskus. Yleensä olen vain sanonut, että ne ovat rotuominaisuuksia ja kyllä se lopulta suorittaa tuolla omalla tasollaan ihan yhtä hyvin kuin joku toisenkin rotuinen. Olisi vain ehkä vähän epäreilua laittaa se tanssimaan samaan aikaan ballerinojen kanssa. 

No, vieras tuli ja sanoi, että onpa hauska tavata minut eikä vain etsiä minua. Sanoin kohteliaasti, että sama juttu, vaikka en ollut häntä koskaan mistään etsinyt. Vieras höpötti sillä tavalla tutusti niin kuin tuon ikäiset nyt tapaavat. Mutta voi taivas, minä ihan häkellyin, kun se nousi selkään. Hyvä ettei se kietonut kinttujaan ihan kokonaan ympärilleni! Se otti sellaisen syliotteen, että en minä sitten muuta kuin kuljin nätisti, koska ei niiden jalkojen ohi mihinkään päässyt. Olin kyllä suunnitellut kaikenlaista sellaisen perinteisen matkustajavieraan varalle, mutta unohdin ne, koska tämä vieras nainen päätti ratsastaa.

Kävimme me sitten maastossakin. Sinne mennessä vähän lehahdin toiseen suuntaan, kun nurkan takaa ilmestyi yhtäkkiä tuttuja... Oman ihmisen kasvoille nousi kai jotain kummaa punaa, mutta vieras nainen sanoi vain että "Ai kamala, siellä on hevonen, onko täällä talli jossain?" Olin ensin, että tartte tulle tänne päätä aukomaan, mutta sitten annoin olla. Hyvinhän se kesti kyydissä, ei horjahtanut täyskäännöksessäkään. Se on rotuun katsomatta tarpeellinen ominaisuus. Ja se, että jaksaa tämmöisille vitseille nauraa. Läppä, läppä.

Päde

"Se oli niin pitkä, että sen pää vissiin osui puihin."

"Ja sitten ne otti näitä "hei katsokaa, meillä on tässä hevonen" -kuvia."

Kommentit

Suositut tekstit