Sovinistit tallilla

Hevosala on naisvaltainen, mutta joka tallille mahtuu muutava sovinisti. Koska kyse on naisvaltaisesta harrastuksesta, sovinismi ei todellakaan katso sukupuolta.

Me olemme kaikki takuulla tavanneet sen naisen, joka haukkuu muita naisia akkamaisiksi, juoruilijoiksi, kyttääjiksi tai suhtautuu muuten vain halventavasti toisiin naisiin. Tämän naisen mielestä toisten naisten kanssa ei voi tehdä yhtään mitään. Hän on vähän samanlainen luonnonoikku kuin hevonen, joka vihaa muita hevosia. Kyllä, sellaisiakin on, vaikkakaan luonnollista se ei ole. Hevosalalla saattaa olla määrällisesti enemmän naisiin vihamielisesti suhtautuvia naisia kuin miehiä. Vähemmistöä onneksi kummatkin ryhmät.

Naisten seura tekee sovinistin yleensä hiukan epävarmaksi. Yleensä sovinisti on mielestään tosi äijä, ja niinpä hän sulaa ja vapautuu nimenomaan miesten seurassa. Kukkoilu loppuu ja kanailu alkaa, joskin nokkiminen kohdistuu edelleen toisiin naisiin, joita haukkumalla sovinisti uskoo saavansa arvstusta miesten keskuudessa, koska hänhän ei ole kuin nuo akat. Hevospiireissä miehet yleensä eivät tunne kovin suurta hengenheimolaisuutta tätä sovinistia kohtaan, vaikka hän muuta kuvittelee. Sovinistin kanssa ei oikeastaan kukaan koe voivansa tehdä yhteistyötä, sillä hän ei oikein tunnu itsekään tietävän mitä ja kuka hänen pitäisi olla. Ihmiset eivät tykkää olla arvaamattomien ihmisten kanssa. Tämä on sovinistin mielestä tietysti "akkojen vika", koska akat kyttää eivätkä osaa tehdä yhteistyötä.

Hevosalalla on toki myös miespuolisia sovinisteja. Yhteistä kaikille sovinisteille on kuitenkin jonkunlainen munattomuus. Ihminen, joka ylistää itseään alistamalla muita, on loppujen lopuksi vähän reppana. Lopulta ihminen, joka käy koko ajan yksipuolista sotaa muuta maailmaa vastaan jää yleensä huomaamattaan ulkopuolelle.


Kommentit

 1. Naisvihaajanaiset ovat kyllä ihmisiä raskaimmasta päästä.

  Muutenkin näen punaista aina, kun kuulen sellaisia väitteitä kuin että naisvaltaisilla työpaikoilla on huono henki, koska sukupuoli. Että vain naiset ovat hankalia, juoruavat ja puukottavat selkään. Mikä ei kyllä pidä alkuunkaan paikkaansa. Varmaan on totta, että monella naisvaltaisella työpaikalla on huono ilmapiiri, mutta luulen että aika monella niistä on myös huonosti organisoitu työ.

  Itse olen melko naisvaltaisella alalla enkä ole huomannut että miesten lukumäärä olisi merkittävästi vaikuttanut työpaikkojen ilmapiiriin.

  No, meni ehkä hitusen ohi aiheen mutta sama dynamiikkahan pätee talliympäristössäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en kanssa tykkää naisten mollaamisesta. Opetusalalla varsikin yläkoulussa ja lukiossa jako alkaa olla aika lailla tasan.

   On muuten hassua, että ihmiset jakautuvat koulussakin eri leireihin, mutta eivät sukupuolen vaan lähinnä aineiden perusteella: kieltenopettajat, matikistit, reaali+äikkä ja sitten taito- ja taideaineiden opet.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit