Millainen jalustimen pitää olla

En ole koskaan jäänyt jalustimeen kiinni jalastani. Minulla on ollut vuosikaudet käytössäni nivelletyt turvalajustimet ja koulusatulassa jotkut ihan perusjalustimet. Ostin ne aikoinaan tallikaverilta käytettynä kolmellakympillä.

Minulta ei lähde jalustimet kovin helpolla pois jalasta. Yleensä jos näin käy, se tapahtuu koulusatulan kanssa, jos tarraan yhtäkkiä ja väsyneenä polvilla kiinni satulaan ja nilkka nousee sen myötä ylös. Estasatulan kanssa paino on lähes koko ajan jalustimilla. Ei tällä elopainolla jalka sieltä juuri minnekään lipsu varsinkin, kun pidän jalustimen jalassa enkä varvistele sen kanssa.

Eri asia on tietysti se, jos joku asia on muotia. Silti huomaan, että minua ärsyttää niin turvavälineiden kuin lastentarvikkeidenkin kanssa se, että muotia myydään turvallisuudella. Minun mielestäni jalustimen pitää olla ainoastaan oikean kokoinen, riittävän painava ja siinä pitää olla hyvä jalustinkumi. Ne yleensä riittävät pitämään jalan jalustimessa, kun paino vain varataan jalustimien varaan.

Aikoinaan minun neuvottiin, että tätä harjoitellaan laukkaamalla kunnollisessa kevyessä istunnassa. Näiden kahden kuvan välillä olen laukannut aika paljon, ehkä eronkin huomaa? On muuten hauska yhteensattuma, että nämä kuvat on otettu tismalleen samassa paikassa.

Kuva: Sami Nyyssönen 2017
Kuva: Suvi Majuri 2009

Kommentit

  1. Itse pidän nivelletyistä turvajalustimista, ne ovat mukavat vanheneville polville.
    Muuten samaa mieltä ja sopiva koko ja ehjä jalustinkumi ovat minunkin listallani.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit