Kenttäpostia 16

Hei pitkästä aikaa!

Tiesittekö, että ihmiset voivat loputtomiin ihastella meissä hevosissa sellaisia asioita, että ei voi muuta kuin heilutella päätä sitä lässytystä kuunnellessaan? Esimerkiksi tuon naisen mielestä on kauhean hauskaa, että minulla on aina pissahätä, kun tulen kotiin. Se jaksaa ihastella ja lässyttää kerta toisensa jälkeen sitä, ja selitellä muille ihmisille. "Katsokaa, se pissaa". Ihan kuin se ei olisi ikinä nähnyt, miten hevonen kusee. Mutta sellaisia ihmiset kai ovat kaikki: jotenkin niille on hirvittävän lajityypillistä puhua meille kuin vauvoille, vaikka niillä on ihan omatkin vauvat. Minun ihmiselläni on niitä kaksi: toinen haluaa yleensä seisoa selässäni ja toinen leikkiä poliisia.

Meille kävi kesällä pieni onnettomuus, kun kävelin vahingossa tuon naisen yli. En edes oikeastaan tiennyt, miksi sen piti mennä pyörimään jalkoihini, mutta nyt se pitää hirvittävän tiukkaa linjaa siitä, että kävelen aina sen vierellä. Minun mielestäni se voisi hyvin kävellä edessäni, kun sen silmät kerran ovat eteenpäin suunnatut. Onnettomuuden jälkeen minullakin oli vähän lomaa, kun tuo nainen ei sitten pystynyt ratsastamaan kunnolla.

Tämä kesä on mennyt aika hujauksessa. Sain lomalla kivan mahan. Meidän olisi kuulemma pitänyt käydä enemmänkin kilpailemassa, mutta eihän tuo nainen tuolla rikkinäisellä jalallaan pystynyt ratsastamaan. Pari viikkoa sitten olimme kyllä treenaamassa tässä lyhyen matkan päässä ja minä menin kuin tuulispää! Osa tehtävistä oli kuulemma niin vaikeita, ettei niitä vielä kilpailuissa mentäisi esittämään. Olin hurjan ylpeä itsestäni, mutta sitten ne päättivät yhtäkkiä laittaa ihan pieniä risuja eteeni. Ajattelin, että aukovat päitänsä enkä hypännyt.

Nainen meni sitten itse. Sitten se taas valitti sitä jalkaansa, mutta kyllä minun itsetuntoni sai moisesta kovemman kolauksen!

Muuten kaikki on täällä hyvin. Kisoja ei kuulemma ole enää tiedossa, mutta jostain leiristä tuo nainen on puhunut.

Päde 

Kuvat: Erica Lilja 2017

Kommentit

Suositut tekstit