Satulahuovan valinta on kuin puolisoa etsisi

Yhteistyössä Back on Track

Mistä tietää, että satulahuopa on hyvä? Peruskriteerit ovat olemassa, mutta yksi on varmaa: kimaltava ja korea, muodinmukainen ulkonäkö ei voi olla niistä tärkein. Kuinka monta kertaa meistä jokainen onkaan pettynyt siihen, että huopa on oikeasti vain kallis näyttelyesine? Sitten kun löytää hyvän, ei enää kannata säätää muiden kanssa.

Hyvä satulahuopa seisoo omilla jaloillaan ja kestää pesua. Se on suunniteltu käytettävyys ja muotoilu edellä. Se sopii satulaan täydellisesti. Sen pitää kestää kuurausta ja sen pitää pysyä paikallaan. Toiset meistä jaksavat olla kokeilunhaluisia, mutta uskoakseni lopulta meistä kaikista on turhauttavaa testata huopia ja valmistautua pettymyksiin, jotka vain vievät ajan ja rahat. Perustoimivuus on satulahuopasuhteessa tärkeintä. Kun satulahuopa antaa tilaa eikä hankaa, se on se oikea. Sen kanssa on hyvä olla, vaikka ilotulitusta ei näy eikä kukaan huokaile kateudesta sen nähdessään.

Jos hankit liian korean huovan, se voi viedä sinulta mielenterveyden. Saatat alkaa jopa pelätä jonkun varastavan sen. Pesut menevät hankaliksi, koska pinnat ja sisukset nyppyyntyvät ja nuhjaantuvat tai materiaalit eivät kestä kunnon pesua. Pehmeä sisus vanuttuu ja liikkuu. Puhtaasti ulkonäköperustein valittu menee turhan nopeasti pois muodista ja alkaa näyttää vanhalta. Tyhmintä on sekin, että säästät kallista huopaa vain pyhätarkoituksiin. Kannattaako sellaisesta maksaa sataa euroa? Moiset rahat kannattaa enemmin sijoittaa arkikäyttöön.

Sinulle oikeassa satulahuovassa saattaa joskus olla tekninen ominaisuus, johon joku muu ei usko. Ei siitä kannata välittää, tehkööt muut omiensa kanssa mitä haluavat. Sinä tiedät, että olet löytänyt sen oikean. Hyvää satulahuopaa ei kannata vaihtaa kuin puhtaaseen samanlaiseen.

Hyvässä huovassa on karvoja juuri oikeassa kohdassa.

Hyvä satulahuopa seisoo omilla jaloillaan. Tikkaus on tiiviis, minkä huomaa siitä, että huopa on painava.

Hyvä satulahuopa kestää käyttöä ja pesuja. Vasemmalla upouusi ja puhdas; oikealla puoli vuotta lähes ainoana käytössä ollut ja kuvanottohetkellä likainen huopa.
Hyvä huopa pitää muotonsa ja jättää selkärangalle tilaa. Vastinhihnoille on kaksi kujaa.Lue Back on Track -tuotteissa käytetyn funktionaalisen kankaan lämpöä heijastavista ominaisuuksista täältä. 
Tekstissä esitetty huopa on Back on Trackin koulumallinen satulahuopa. Muita en enää hanki.

Kommentit

  1. Nämä on kyllä ihan huippuja! Harmi kun värivalikoima on suppea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. Mutta on siellä muutamia värivaihtoehtoja. Punaista estehuopaa ja harmaata kouluhuopaa. Toivottavasti vielä joskus tulisi muita värejä. Siihen asti musta olkoon uusi musta.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit