Suomenhevosen itsetunnosta riittää omistajallekin

Suomalaiset kärsivät väittämän mukaan huonosta itsetunnosta. Olemmehan jumissa täällä perähikiällä emmekä ymmärrä isosta maailmasta mitään. Meiltä puuttuu tietoa, taitoa, kokemusta, näkemystä, sivistystä ja kaikkea muutakin. Hevosista emme tietenkään ymmärrä mitään.

Onneksi meillä vielä on suomenhevonen, joka kääntää katseen muualta meihin itseemme. Missään muualla maailmassa ei tunnetusti kasvateta, ajeta, ratsasteta, valmenneta tai pidetä suomenhevosia yhtä hyvin kuin Suomessa. Suomalainen saa syystäkin olla ylpeä suomenhevosestaan ja työstään sen eteen. Ehkä siksi suomenhevosväki on niin älyttömän positiivista eikä sillä ole minkäänlaista alemmuudentuntoa suhteessa yhtään kehenkään; mehän tiedämme osaavamme tämän homman oikein hyvin. Suomenhevonen on kimpale kultaa kaikin mahdollisin tavoin ja sen tietää toisenkin suomenhevosen omistaja. Toisen hevosen kehuminen ei ole itseltä pois. Kun ei kärsi alemmuudentunteesta, ei tarvitse alentaa muita.

Olla aidosti ylpeä itsestään ja täydellisyydestään ja tuntea hengenheimolaisuutta ja laumasieluisuutta suhteessa muihin. Sellainen on suomenhevonen. Suomenhevosen kanssa puuhaaminen palauttaa ihmiseen tällaisen tunteen, jos se onkin ollut joskus kadoksissa.

Päiväunilla.Kommentit

 1. Ei ole suomenhevosta tai suomenhevosihmistä voittanutta <3

  VastaaPoista
 2. Postaus täyttä asiaa, iso peukku! Tuo kuvituskuva on kyllä tavattoman kaunis, jollain lailla kovin harmoninen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päde oli päikkäreillä, kun menin tallille. Sanoin sille, että älä syotta nouse ylös, istutaan tässä hetki. Siinä sitten silittelin sitä. <3

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit