Käytetyn tavaran kauppaa

Olen huono ostamaan käytettyä tavaraa tuntemattomilta. Pari viikkoa sitten hyökkäsin ensimmäistä kertaa surman suuhun ja laitoin Facebook-kirpparille ilmoituksen, että haluan ostaa tietynlaisen loimen. Tarjous tuli. Arvelin olevani myyjän mielestä täysin mielipuoli, kun pyytelin loiemsta kaikenlaisia eri mittoja, mutta myyjä sanoi ymmärtävänsä ja mittasi. Teimme kaupat, rahat siirrettiin, loimi laitettiin postiin ja vajaan viikon kuluttua posti toi loimen. Se oli Postilta nopeaa toimintaa, sillä sisareni Lappeenrannasta minulle 24.11.2016 lähettämä paketti oli perillä Espoossa ihan heti 16.1.2017.

Kaupoista ja Postin palvelusta rohkaistuneena olinkin jo vanha tekijä ja ostin Pädelle ihanat rupsukat kuljetussuojat. Nekin Posti toi parissa päivässä.

Olen ollut aina hiveän huono käytetyn tavaran ostaja, mutta myös myyjä. Käytetyn tavaran markkinoiden välttely on siinä mielessä erikoista, että oikeasti olen aika pihi. Ostan lähes kaiken tarvitsemani alennusmyynnistä enkä edelleenkään raaskisi laittaa täyttä rahasummaa yhtään mihinkään. Jostain syystä pelkään, että minua yritetään huijata ja höynäyttää tai etten saakaan sitä, mitä olen uskonut ostavani. Että raahkasta tavarasta pyydetään uutta vastaavaa summaa ja sitä väitetään uudeksi, mitä se ei oikeasti olekaan samalla, kun esimerkiksi loimi on pesty pilalle.

En aina ymmärrä sitäkään, että ihmiset pyytävät lähes uusiksi mainostamistaan tuotteista ihan valtavan suuria summia. Ilmaiseksi ei tietenkään tarvitse antaa, mutta silti ylihinnoittelussa on jotain, mikä minua ärsyttää. Minusta käytettyyn tavaraan pätee sama asia kuin uuteen autoon: auton hinta yksinkertaisesti romahtaa, kun sen ajaa kaupasta ulos, vaikka minkäänlaista kulumista ei olisi tapahtunut.Vaatteessa on vielä sekin, että jos se on kertaalleenkin pesty, on ihan mielestäni ihan sama, kuinka monta kertaa se on pesty. Se on käytetty vaate. Käytetyt ratsastusvaatteet ovat kaiken lisäksi paskanhajussa pyöritettyjä urheiluvaatteita. Käytettyjä_urheiluvaatteita.

Kiteytettynä sanottakoon, että jos haluan priimaa, menen ja ostan sellaista kaupasta. Jos ostan käytettyä, ostan rehellisesti kulahtanutta ja käytettyä ja hinnan on oltava sen mukainen: halpa. Olen tosin muutenkin hevostarvikekauppiaan painajainen: paikalla ainoastaan punaisten lappujen jälkeen.

Osta tosi hyvät kengät ja chapsit. Pienellä putsauksella priimakuntoiset, mutta en viitsinyt putsata myyntikuvaa varten. Näillä on kävelty oikeasti todella vähän. Ovh ainakin 250€ nyt vain 150€.

Kommentit

  1. Mun mielesta kaytetyn hinta on aina jotain puolet uuden tuotteen hinnasta. Itse olen myynyt jonkin verran hyvakuntoista tavaraa ja sovellan tata saantoa...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit