Kenttäpostia 10: Juoksuta sitä

Kun muutin tänne perähikiälle, karsinanaapurit kertoivat minulle hauskoja juttuja tuosta naisesta. Oli kyllä tarpeellista kuulla heti, millaisen ihmisen kanssa tässä ryhtyy elämään. Naapureiden mielestä ehdottomasti tärkein asia alkuun olisi saada ihminen juoksemaan. Sillä olisi kuulemma kauaskantoisia seurauksia itseni kannalta. Juokseva ihminen on kuulemma hevosen etu.

"Parhaiten se onnistuu, kun pukittelet ja heittelet sitä alas", sanoi naapuri, jolla oli puolentoista vuoden historia naisen kanssa.  "Ihmiset katsos tietävät, että ne kestävät ehjänä noista putoamisista paljon paremmin, kun ne hankkivat itselleen vahvemmat luut. Hyppimällä, pomppimalla ja juoksemalla ne niitä luita vahvistavat."

Toinen naapuri, joka oli harrastanut esteratsastusta tuon naisen kanssa sanoi, että käyttäytymällä fiksusti saadaan ihmiset vain lihomaan. "Onko muka yhdelläkään reippaalla ja pukittelevalla hevosella lihavaa ihmistä", se huomautti.  "Yllätät sen säännöllisesti, niin kyllä se ryhtyy taas sitten juoksemaan ja laihtuu kun se muistaa, että sen täytyy pysyä itsekin kunnossa."


Kavereiden mielestä kesäinen metsäretkeni oli kyllä ihan kuningastemppu, koska sillä saatiin tosi paljon ihmisiä juoksemaan ympäriinsä. Naapureideni pudotuskilpailu oli minun saapuessani 4-1 blondin hyväksi, mutta lähdin mukaan kisaan kesäkuussa erittäin kelvollisella kuuden viikon tuloksella, joka oli heinäkuussa jo 3. Sen jälkeen tuo nainen on taas juossut.

Toimii kuin tauti.

Päde

Kavereilta saa aina kuulla totuuden.
 

Kommentit

Suositut tekstit