Satulasaippuaoopperaa

Mitäpä, jos ryhtyisinkin käsikirjoittamaan satulasaippuaoopperaa? Kyllähän talliympäristöön saadaan sovitettua muutama psykopaatti, naistenmies, hyväntahtoinen hölmö, matriarkka, harmiton sivustaseuraaja ja liuta rikkaita prinssejä ja prinsessoja. Jaksot voisivat olla jotain tällaista

Kuohuvat kartanolaiset


1. Erikoispitkä aloitusjakso: Tervetuloa kartanoon
Kaikki ovat kauhuissaan: Tallinpitäjä Jorma on kadonnut juuri, kun tallille saapuu uusi tallimestari Erja. Anita käyttäytyy kummallisesti eikä Vesa puhu Mintulle. Mitä on tapahtunut?

2. "Kakka vai kepponen?"
Jorma tuntuu hävinneen kuin tuhka tuuleen. Esteratsastajakaunotar Elisa on Mintun hampaissa, koska hänen sanotaan jättäneen hevosensa lannat maneesiin. Mutta miksi Saaraa naurattaa? Ja kuka päästi hevoset irti?

3. "Saara, senkin liukas satulasaippua"
Elisa itkettää ja Vesa lohduttaa. Minttu näkee kaiken ja sanoo Erjalle, että Elisan käytökseen pitää puuttua. Samaan aikaan Saara kerää Elisan hevosen karsinasta kakkakikkareita ja marssii päättäväisesti kohti maneesia. Mutta miksi? Ja missä on Jorma?

4. "Oi aikoja, oi tapoja"
Minttu ratkeaa päärynäsiideriin heinävarastossa. Viiden pullon jälkeen hän kuulee jossain Jorman ääneen. Kukaan ei usko Minttua, joka on liian humalassa. Vesa löytää sammuneen Mintun ja kantaa tämän satulahuoneeseen. Anita tulee paikalle ja kertoo, että tallille tulee SM-tason kilpahevonen. Vesa kauhistuu, sillä hän luulee tuntevansa hevosen omistajan.

5. "Kissanminttua ja muita hullutuksia"
Kyyneleensä kuivannut Elisa purskahtaa itkuun uudelleen, kun näkee Vesan silittelevän sammunutta Minttua. Hevosensa karsinassa Elisa huomaa kakkakikkareiden hävinneen ja yllättäen löytää Saaran piiloutuneen loimikasan taakse. Kukaan ei tiedä missä Jorma on, ja samassa kuvankaunis SM-ratsastaja Annabella taluttaa korskean orinsa talliin. Vesa tajuaa, että menneisyys seuraa häntä, kun Annabella heilauttaa pitkää tukkaansa. Jorma palaa kaupasta.

--- jatkoa seuraa...

Kommentit

Suositut tekstit