Viikonloppu oikeamielisessä seurassa

Odotan. Hevostapahtumien yksin ihanimpia asioita on se, että siellä on myynnissä hirvittävät määrät hevostavaraa. Suhtaudun expoon vähän kuin postimyyntikuvastoihin: niitä on ihana selata, katsella ja niiden parissa voi haaveilla. Haluan katsella ympärilleni rauhassa ja olla itse aloittellinen, kun sen aika tulee. Vieroksun sitä, jos minulle aletaan myydä ja tuputtaa jotain. Onneksi myyjät eivät hevostapahtumissa ole aggressiivisia ja tule iholle.

HIHS osuu pitkästä aikaa syyslomaviikolle, joten huomisaamuna suuntaamme jäähallille lasten kanssa. Tänään kävi ilmi, että kuusivuotias tyttäreni haluaisi itse asiassa mieluummin katsomaan Apassionataa tai lähteä keppihevosensa kanssa Helsinki Horse Fair´iin. Onneksi mukana on hyvä ystävä ja katsomosta saa popcornia. Ehkä vielä jotai muutakin. Kolmevuotias poikani haluaa nähdä poliisihevosen, mutta sitä pitää odottaa lauantaiaamun lasten matineaan. Uskotteko, että tämä on ollut syyslomasta huolimatta melkoinen härdelliviikko, koska se omakin nelijalkainen on liikutettava! Onneksi meillä on isovanhemmat ja päivät olemme saaneet viettää kotona. Minulla on tiedossa nii paljon ratsastuksen seuraamista, etten varmasti jaksa vain istua katsomossa. Ladies Night kokoaa yhteen ne, jotka eivät halua vain katsoa hevosia vaan myös puhua niistä! Minusta on entistä enemmän alkanut tuntua siltä, että HIHS on tapa viettää viikonloppua oikeamielisessä seurassa. Se on elämystä aamusta iltaan ja siihen mahtuu vaikka mitä!

Kun lauantaiaamun lasten matinea on ohi, alkaa aikuisempi aika. Koska hengaan jäähallilla koko viikonlopun ja tavoilleni uskollisesti liikun melko todennäköisesti aika lailla itsekseni, tulkaahan kaikki paikalla olijat näyttämään minulle kännyköistänne hevoskuvia. Jos isoäidit ovatkin nopeita vetämään lompakosta lastenlasten kuvia, hevosväki ottaa kyllä vielä nopeammin esille hevostensa kuvat. Olen tätä varten tavattavissa Meet & Greet -tapahtumassa lauantaina 22.10 klo 17.30 Ladies Night Plazalla. Minulla on itse asiassa nimipäivätkin! Lapsena olin hirvittävän harmissani, ettei Anniinaa löytynyt kalenterista. Se lisättiin sinne vasta 1995. Siitä asti on kelvannut juhlia!

Tiedättekö muuten, mikä tässä kaikessa on parasta? Lauantai-illan suomenhevosesitysten ja kaiken hevoshekotuksen jälkeen emme menekään mieheni kanssa kotiin vaan viime vuoden tapaan hotelliin. Pientä luksusta arjen keskelle.

Huomenna menen ja koluan koko expon läpi. Haluatko tietää, mitä sieltä saa? Siitä on tulossa juttua huomenna. Itse etsin ehkä kenttäsuojia ja ehkä mustia, pyöreäkärkisiä, mutta nauhattomia nahkasaappaita. Saatan ostaa ainakin jonkun eskadronin satulahuovan. Ja ehkä jotain muutakin, jos vain raaskin ostaa. Olen vähän turhan pihi tällaisiin tapahtumiin, mutta aina tarjoushaukka jotain löytää!

Kultasepänliike A. Tillanderilla muutama viikko sitten. Ostin kellon. Näkyykö se, näkyyhän? Kuva: Kia Herold

Pääsin hiomaan hopeista Laukka-korua, jonka sain sitten itselleni. Tarkkaa puuhaa. Kuva: Kia Herold

Kommentit

Suositut tekstit