Se on korpisotilaiden jälkeläinen

Minun hevoseni on sissiainesta. Tässä perusteluni:

1. Se pystyy hiipimään metsässä hipihiljaa. Edes retkeilijät eivät huomaa meitä, vaikka minulla olisi heijastinliivi ja liikkuisimme kymmenen metrin päästä heitä. 
2. Kun sen tuo avonaiselle kentälle, se alkaa koota joukkoja. "OSASTOO", se hirnuu! 
3. Joukon johtajana se on vastuullinen: se etenee rauhallisesti eikä johdata ketään suin päin surman suuhun. Kun näkyvyys on hyvä ja reitti tuttu, joukkue voi sen mielestä edetä lujempaakin. 
4. Se voi luovuttaa johtopaikkansa tarpeen tullen. Kun se tulee perässä, se ei jää yhtään jälkeen, vaikka muiden vauhti olisi mikä. Missä kunto loppuu, siitä sisu alkaa. Eikä se tarvitse pervitiiniä. 
5. Se ei pidä siitä, jos osastossa yritetään salakavalasti takaa ohi. Se ampuu tarvittaessa taaksepäin. Vaikka ylämäessä. 
6. Se voi vallan hyvin mennä yksinkin, pois muiden luota. Muut haluavat yleensä seurata sitä, koska sen olemus henkinee rokkamaista luotettavuutta. 
7. Se tietää, mihin se jalkansa laittaa. Jos täytyy kastella jalat, se kastelee. 
8. Se menee yli käytännössä mistä vain. Tarvitaessa se menee läpi, ali tai kiertää, mutta se etenee. Tai pakittaakin tarvittaessa. 
9. Sillä on loputtomasti itseluottamusta. 
10. Se liikkuu mieluummin metsäpoluilla kuin aukeilla paikoilla.

Joissain tapauksissa tuntuu kui se yrittäisi sanoa jotain tällaista.

"Enkä mie täs sellasest käy kinailemaa, mut sano kuule luutnantti, millo myö aletaa saamaa lommii. Miekii tääl perreelline mies olt jo monta kuukautta." (suomenhevonen liiallisen marssimisen jälkeen)

"Kassoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt paikollais etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö?" (suomenhevonen karattuaan yksin metsään)

"Mitä siin. Sitähän tuo haasto mitä sellaine osajaa." (suomenhevonen omistajansa määräämistä harjoituksista)

"Elä kuule ala ukko isottelemmaa miul! Sie tiijät mite siin käyp jos aletaa koittamaan. Luulet sie helvetin hevosmies, jot mie alan tiel hyppimää siu eessä alokkaihe lail?"  (suomenhevonen hermostuttuaan huonoon johtamiseen)

Kuva: Tommi TurtolaKommentit

Suositut tekstit