Saksalaisesta englantilaiseen

Viime lauantaiaamuna maastossa tajusi, että syksy on tullut. Vaikka mentiin miten lujaa, ei hirvikärpäsiä päässyt pakoon. Litsasin yhden poskeltani, toisen kypärän reunan alta ja toki tietoisuus näistä salamatkustajista alkoi kutittaa päätä niin hemmetisti, että siinä minä sitten hinkkasin niin, että kypärä heilui. Samalla tajusin, että ei varmasti ole ihan normaalia, että kypärä heiluu näin paljon.

Olen lykännyt kypärän ostamista, koska, öö, miljoona erilaista syytä. Tykästyin neljä vuotta sitten Uvexiin ja se olisiv armasti pitänyt vaihtaa jo aikaisemmin, mutta koska kypärät ovat kalliita, on tehnyt mieli odottaa uudistuvia malleja, uusia säädöksiä, palkkapäivää ja parempaa tarjousta. Fakta kuitenkin on, että kypärälläni on tiputtu ja vaikka en ole (mielestäni) lyönyt päätäni, neljä vuotta on ollut vähän turhan pitkä aika samalla kypärällä.

Viime lauantaina Ypäjällä suomenratsujen kuninkaallisissa kokeilin uudenmallista Uvexia. Kypärä oli sama kuin edelliseni, mutta sepä ei tuntunutkaan päässä samalta. Kyllä kiukutti. "Eikä nuo Owenit minulle käy ollenkaan", puhisin Horse & Riderin Marialle. Nappasin hyllystä käsiini Owenin ja päätin näyttää siinä olevan ongelman konkreettisesti. "Minulla on tällainen takaraivopahka "selitin etsiessäni oikeaa kokoa. "Kypärä pitää saada kiristettyä sen alle. Kun laitan päähäni tällaisen, niin katsohan..." Olin varustautunut esittelemään päässäni kypärää, joka heiluu sinne tänne, mutta lauseeni loppu vaihtui lennosta. Samaan aikaan kun minä sanoin, että kypärähän istuu, sai Mariakin sanottua, että no sehän solahti. Ja kyllä. Tämä kypärä istui päähäni kuin se olisi minulle tehty.

Päässä Charles Owen YR8 VG1

Olen joskus vuosia sitten päättänyt, että Owenit eivät minulla sovi. On kuulemma edelleen niin, että nahkaremminen ja tyyris Wellington sopii paremmin pyöreään päähän, mutta tämä edullisempi (179€) on soikean pahkaniskan valinta. Ei tästä ilmastoitua saa sitten tekemälläkään, mutta eipä pyöri päässä. Tuli hetkessä klassinen fiilis. Tällaisiahan kypärät 90-luvulla olivat. Tosin niissä oli nuppi.

Hirvikärpäsasiassa tämä tuskin kuitenkaan auttaa, vaan syksy on kärsittävä tällaisenaan. Pädessäkään vikaa ei ole, sillä vauhtia piisaa, kun se pistää parastaan täykkäritammojen vanavedessä. Ei muuten anna suomipoika periksi metriäkään! On se nopee. Sairaan nopee!

Kuva lainattu Horse & Riderin sivulta.Kommentit

 1. Ah, kypärän osto! <3 Yhtenä syksynä sovitin HIHSissä kaikkien kojujen kypärät. Soikea migreenipää löysi kuitenkin oman suojuksensa ahkeralla työllä. Enkä enää halua palata niihin pyöriviin ja heiluviin kypäriin ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se muuten onkin niin vaikeaa löytää kypärä. Sama juttu pyöräilykypärien kanssa. Ostin juuri Liiteristä uuden, mutta se painaa takaraivon alle. Au.

   Poista
 2. Mulle kävi vähän samalla tavalla, mulla on tosi iso pää, joka on todela hankalan mallinen ja kypäriä tässä useamman vuoden sovitellut ja todenut ettei sitä sopivaa vaan löydy. Nyt sitten sen seitsemänvuottavanhan 100x tiputun haloriderin laitoin vaihtoon. Kokeilin jo aiemmin samshieldiä, mutta heillä, missä kokeilin ei ollut oikeaa kokoa kuin kesävuoressa joka puristi aivan liikaa. No sitten toisesta liikkeestä löysin normaalissavuoressa suurimman olemassaolevan koon ja se soljahti päähän täydellisesti. Vaikka hinta kirpaisi kovasti, voin kuukauden jälkeen sanoa että nappiostos oli. Kerran jo pääedellä aitaan senverran pahasti lensin, että päivystyksestä halusivat välttämättä ottaa yöksi tarkkailuun, mutta edes aivotärähdystä ei tullut (kypäräänkään ei tullut kuin pieni maalijälki)! edellisen kypärän kanssa oli varmasti ainakin se, jossei enemmänkin - sillä yleensä se oli mulla takaraivolla kun normaalisti ollessaan särki päätä. Plussanahan samshieldissä korjaustakuu (40e sis kaikki, näin olen kuullut) ja hyvä ilmastointi.<3 isuville kypärille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan merkkiin ollaan päädytty. Tää Anniinan kypärä oli ihan maaliviivoilla mun vaihtoehtona, todella hyvän tuntuinen sekin. Ihan ei tohon 40 mee korjausreissu, olikohan se noin 70-80 euroa, kun omani matkassa kävi, eli älä ylläty. :)

   Poista
  2. Ja näköjään kaikilla mahdollisilla eri tileillä tulee kommentit samaan asiaan, vaikka sama ihminen kirjoitteleekin. :)

   Poista
  3. Moni niitä kehuu. En ole uskaltanut kokeilla. KOska hinta... :/

   Poista
  4. Itseasiassa sanoin aiemmin väärin, sehän oli Ayr8, mitä sovitin ja se oli aika saman hintainen ja tuntuinen Shadowmattin kanssa. Ei kannatakaan kokeilla, jos ei raaski sitä sitten ostaa, siihen ihastuu niin helposti. ;) Itse olin päättänyt silloin, että sen 300 voin maksimissaan laittaa, jos sillä saan sopivan. Ja sain. Ainoa, mikä harmittaa, on etten ostanut sitä aiemmin! <3

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit