Ratsastussaappaat CSI

Ostin vuosi sitten alennusmyynnistä seitsemälläkympillä ratsastussaappaat. En povannut saappaille kovin pitkää ikää, mutta itse asiassa juuri ne kohdat, joiden pelkäsin hajoavan, ovat kestäneet. Ongelmia on ollut lähinnä toisen saappaan vetoketjun ja toisen saappaan nepparin kanssa. Talvella ne eivät tietysti olleet käytössä ollenkaan, koska niihin ei mahdu lämmin sukka.

Upouudet kesäkuussa 2015

Kuukautta myöhemmin.
Tykkään näistä saappaista, vaikka en kauheasti pidäkään niiden väristä. Haluaisin samanlaiset mustat, mutta sellaisia ei tunnu löytyvän. Saappaan pitäisi olla nauhaton ja pyöreäkärkinen. Parasta tietysti olisi, jos saisin jostain saappaat, jotka joku muu olisi käyttänyt minulle valmiiksi. Siis sellaiset old school- saappaat.

Tismalleen vuosi sitten olin kuvannut Facebookiin saappaani. Kuvasaatteessa luki, että olen kulumien perusteella oikeakätinen, mutta ilmeisesti vasenjalkainen. Kulumajäljistä näkee, mitä tarkoitan.

Saappaat näyttivät 19.9.2015 tältä

Nyt vuotta myöhemmin sormeni menee läpi saappaiden jouston kohdalta. Vasemman jalan saappaasta on irronnut nilkkaläpän neppari sekä saappaan ulkosyrjässä oleva pieni metallimerkki sen seurauksena, että ratsastin puun ohi maastossa vähän liian läheltä. Tämän lisäksi saappaat ovat kuluneet todella erikoisesti. Alla olevassa kuvassa vasemman jalan saapas on sattumalta asettunut asentoon, josta tulee väkisin mieleen, että leveän hankausjäljen on saanut aikaan jalustinhihna. Oikean jalan saappaassa moista ei ole tapahtunut. Mutta miksi vain vasemmalle? Miten irrallaan minä roikun hevosesta juuri vasemmalla jalalla, kun se noin pääsee heilumaan?

Mielenkiintoista, tosin ehkä vain minusta. Sisäinen rikospaikkatutkijani on herännyt. Missä vasen jalkani oli, kun oikea oli töissä? Voiko kukaan todistaa? Entä saadaanko syyllistä ikinä kiinni? Jalustinhihna on kunnossa. Hevosta ei satutettu saappaita käytettäessä.

19.9.2016

Kommentit

Suositut tekstit