Älä katso alas

Aina kun olen Pädeltä tippunut, olen juuri ennen tipahtamista katsonut alas. Eikä tämä tietysti koske vain Pädeä, vaan kaikkia muitakin tippumiskertoja aikaisemmin. Päädyt sinne, minne katsot.

Tänään pohdin kentällä ääneen muille, että pitäisi kehittää itselle jonkinlainen rankaisusysteemi. "Jos vaikka sähköisku jokaisesta kerrasta, kun katson alas, niin alkaisi pää katse pysyä pystyssä." Sitten kuitenkin tuli mieleen, olisiko positiivinen vahviste kuitenkin parempi. "Että jos vaikka shampanjaa suihkaisisi suuhun joka kerta, kun pää pysyy ylhäällä."

Siinä säilyisi iloinen mieli ja jos loppuratsastuksesta vaikka vähän unhotuisikin katsomaan alas ja päätyisi katseensa suuntaan, känniläisen tuurilla ei kävisi kuinkaan. Luin joskus jutun, jossa hevosta koulutettiin suihkaisemalla sen suuhun omenamehua jokaisesta onnistuneesta toistosta. Se oppi kuulemma tosi nopeasti. Ei kai omistaja voi olla hevostaan kummoisempi?

Mieheni oli hiljattain reissussa. Hän kysyi, mitä haluaisin tuliaisiksi. Vastasin, etten tarvitse mitään. Sain shampanjaa ja hevosen. Niitä ei naisella ole koskaan tarpeeksi.

Kommentit

  1. On kyllä niin kummallista, miksi sinne alas on pakko katsoa, kun on tippumassa. Niskavammakaan ei ole ollut kaukana juuri tuon "mihin oon tippumassa"-katseen takia. Aittaisko sellainen kauluri kaulaan, että on pakko kulkea nenä pystyssä. Tai se positiivinen vahviste. Mulle se olis suklaanpala suuhun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se varmasti lisää sitä niskavamman riskiä. Itse hain tällä enemmän sitä, että minulla on monien tapaan paha tapa sileällä ratsastessani katsoa alaspäin, omia käsiäni ja hevosen kaulaa sen sijaan, että katsoisin eteenpäin sinne, minne olen ratsastamassa. Tällä tavoin hölmösti ratsastamalla on suurempi todennäköisyys päätyä maahan, mikäli hevonen tekee jonkun odottamattoman jutun, sillä ratsastajan oma liike ei ole menossa eteenpäin vaan on paikallaan. Päde on niin nopea pantteri, että jos oma katseeni on hitaana alhaalla, Päde livahtaa kyllä säikähtäessääna altani pois ja minä jään siihen. :D Enkä todellakaan ehdi ajatella, mihin olen tippumassa!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit