Ostoponnisteluja

Olen selannut viime aikoina paljon hevosenmyynti-ilmoituksia. En uskalla vastata yhteenkään.

En voi pyytää videoita, koska niitä on tarjolla vain tosiostajille. Jos en pidä hevosesta videoiden perusteella, en varmaankaan ole ollut tosiostaja.

Entä riittääkö tavoitteellisen kodin määritelmäksi se, että haluaa kilpailla kenttäratsastuksessa maksimissaan helppoihin luokkiin asti? Jos haluan käyttää hevosta pari-kolme kertaa viikossa maastossa, en voi ainakaan vastata ilmoitukseen, jossa kieltäydytään myymästä hevosta puskahevoseksi tai tädinkuljettimeksi. Se sinänsä onkin vaarallinen asia, koska olen täti-ikäinen. Minulle ei halua myydä hevosta kukaan.

Puhumattakaan nyt siitä, että ei kai yksikään hevonen nyt sovellu siihen tarkoitukseen, että sillä joskus lapsi ratsastaisi. Paitsi että lähes kaikki tuntemani hevoset soveltuvat, mutta myytävistä ei yksikään. Ne on herkkiä, poneista hevosiin siirtyville junnuille sopivia, reaktiivisia, räjähtäviä ja kapasiteetikkaita. Vain yhden ihmisen hevosia. Niitä ei saa koskaan myydä eteenpäin tai saa jonkun exex-omistajan vihat niskaansa, joka halusi hevoselleen loppuelämän kodin, vaikak ei pystynyt sitä itsekään tarjoamaan. Sitä paitsi minun pitäisi varmaan lähettää jo tiedustelun yhteydessä myyjälle palkkakuittini, koska lisätietoja hevosesta annetaan vain sille, jolla on talous kunnossa. Lapsi minä en nyt sentään ole. Aikuisena saan ottaa yhteyttä.

Ymmärränhän minä, että hevosen myyminen on vaikeaa. Joku myy kilpahevosta, mutta sitä kysytään maastokuljettimeksi. Tidusteluja varmasti tulee, vaikka rahaa ei ole eikä muutakaan ymmärrystä. Mutta uskotteko, noita ilmoituksia selatessa tulee olo, että ostaminen se vastaa vaikeaa onkin! Taidan siis laittaa tähän oman ilmoitukseni:

Halutaan ostaa potentiaalinen hevonen. 
Vain  tosimyyjien ja aikuisten yhteydenotot.
Arvaa, millaisen haluan, niin ostan sen.
Älä tarjoa, ellet ole ihan varma.
Kaikesta.

Kommentit

 1. Harmin paikka, mulla olisi myynnissä poni, joka sopii lapsille, maastoiluun tai vaikka tätikuljettimeksi. Kenttäponiksi siitä vain ei ole (ei mene veteen).

  VastaaPoista
 2. Suosittelen laittamaan ilmoituksen "Haluan ostaa hevosen -blogin osoite-)
  Siitähän ainakin myyjät tietäisivät millainen ostaja on vastassa ;) Oman hevosen vuokraajaehdokkaillekin annoin vaan blogin osoitteen ja instagramin, minkä jälkeen suurin osa jätti vastaamatta, jolloin turhat karsiutuu pois ;) Kai toi voisi toimia toisinkin päin!
  Mun hevonen on muuten myyntitalli Stall Nybackalta, suosittelen tsekkaamaan ja soittamaan, sillä heille tulee jatkuvasti uusia heppoja ja on muuten rehellinen ja hyvä myyjä.

  VastaaPoista
 3. Mie voisin myydä koulusukuisen varsan.. Osa varsoista on vielä syntymättä, joten valinnanvaraa vielä on. :) Esim Honey CG:n (Hotline-Rosentanz) varsaa odotetaan syntyväksi heinäkuun alussa. Honeyn sisäänratsasti viime kesänä kenttäratsastaja Suvi Mäkeläinen ja hänen mielestään Honey olisi ollut kenttään lupavaa. Hippoksen näyttelyssä Honey sai 41 pistettä ja I-palkinnon. Hannoverin tammatestissä palkittiin st pr A vastaavalla palkinnolla, joka myönnetään ulkomailla olevalle tammalle kun ensimmäinen varsa on rekisteröity hannoveriin. Honey on tiineenä nuoresta koulusukuisesta Sprehen oriista Santo Domingo. Joitakin kuvia Honeysta löytyy nettisivuilta www.cherrygardens.net kohdasta uutisia EBEF 2015. :) Tsemppiä hevosenostoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarjouksesta. En vain taitaisi uskaltaa lähteä vatsaa laittelemaan. Siinä vissiin pitäisi jotain osatakin...? 😉

   Poista
  2. Siis varsaa. Ihana tämä ennakoiva syöttö! :D Ajatus omasta vatsasta olisi kyllä ihana...

   Poista
  3. Se on ihan totta että varsa on ihana mutta kolme vuotta on pitkä aika odottaa ennen kuin pääsee tositoimiin.. :D :D Ajattelin kuitenkin tuoda myös tämän vaihtoehdon esille :)

   Poista
  4. Silloin kun aloin odottaa esikoista, moni kehotti pistämään tammankin kantavaksi. Nyt minulla sitten olisi jo kuusivuotias.

   Poista
  5. Niimpä, vuodet menevät yllättävän äkkiä.. :) Ja on varsojen kanssa kiva touhuta.

   Poista
 4. No mun kultapojuhan sopisi sulle melkein kuin nenä päähän ;) No ei se maastoesteitä ole mennyt muutamaa tukkia jos ei lasketa mukaan. Mutta noin niinkuin muuten.
  Runopojan sielu perusäijän kuoressa. Rakastaa maastoilua, hyppää ja taipuu jonkin sortin koulukiemuroihinkin. Ikää tosin vasta viisi. Tosin se ei ole myynnissä, uskoisin.
  (Tai kaikki hevoset lopulta ovat jos joku sopivan tukon kahisevaa iskee eteen?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä hevoset kyllä tykkää hypätä maastoesteitä. Värikkäät rataesteet on niitä erikoisempia. ;-) Mutta eihän kukaan mussukastaan voi luopua, ei! Ihanaa, että oot tuollaisen löytänyt.

   Poista
 5. Suosittelen kans tsekkailemaan noita Stall Nybackan myyntihevosia! Meille on löytynyt sieltä kaksi pollea ja ovat kyllä ehdottomasti olleet mukavimmat hevoset ikinä! Toinen oli ex ravuri, joka on meiltä myyty uusiin seikkailuihin jo pari vuotta sitten. Ja toinen nykyinen "pelini", joka tuli Puolasta. Tosi laiha se oli, mutta osaava ja todella halpa tuon tason hevoseksi. :)

  VastaaPoista
 6. Mä jotenkin ajattelen, että "myydään tavoitteelliseen kotiin" voi tarkoittaa sitä että hevosella on jollain tasolla annettavaa ja siten hieman peruspertsaa isompi hintalappu, ja yhteydenottoja toivotaan henkilöiltä, jotka ovat valmiita maksamaan laatuhevosesta esim. yli kymppitonnin. En usko sen tarkoittavan oikeasti sitä, että ostajaksi kelpuutetaan vain kansallisen tason kilpailija, tms. Myyjälle on varmasti silloin tärkeää, että ratsukko menee jonkun osaavan valmentajan päältä katsottavaksi, eli ns. järkevä kokonaisuus. Ja siis maastossa käynti ei estä "tavoitteellista harjoittelua". Me käydään kiipeilemässä maastossa esim. alkuverkkana useemman kerran viikossa näin kesällä. Eiköhän sulle löydy joku kiva oma.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit