Lapsella on täitä!

Ihmiset päivittävät Facebookissa kaikenlaista lastensa sairauksista. En ole ihan varma, missä vaiheessa vanhemmat ymmärtävät, että lapsellakin on yksilönsuoja eikä hänen kaikki  vaivansa kuulu Facebookkiin äidin ystävien (joo, yleensä äidin) tykättäväksi tai kauhisteltavaksi. Lukioikäisille olen joskus sanonut, että kannattaa olla äidin ja iskän Facebook-kaveri ihan siksikin, että vain sillä tavoin voi vahtia, mitä äidit ja iskät teistä oikeasti kertovat netissä.

Päiväkotien ovista on aina luettavissa, mitä kaikkea kivaa tautikimaraa milloinkin on tarjolla. Ei ne siellä saisi tietysti olla esillä, mutta harva siitä ymmärtää valittaa. Millaistakohan olisi aikuisen tulla töihin ja lukea ulko-oven seinästä, mitä kaikkea tänää työpaikalla sairastetaan? Ja sitten vain bingo pystyyn, onko tauti Seijalla vai Minnalla vai molemmilla ja miten Mikko tähän liittyykään.

Olen lukenut lukemattomia vesirokko/oksennustauti/korvatulehdus/vatsaripulikierre vol.274 -päivityksiä. Yhtään Lapsellani on taas täitä -vuodatusta en ole nähnyt. Meneekö siinä raja? Ovatko täit jo samassa kastissa sukupuolitautien kanssa, että oma vika? Tai siis vanhempien vika, kun eivät pese lapsiaan. Vaikka eihän siitä ole kyse. Kulissien takana juteltaessa selviää, että täitä on ollut useammassa kuin joka toisessa perheessä. Kaikki tietävät, että täishampoot kuivattavat päänahkaa ja kutinan tunne jatkuu koko perheellä vielä monta viikkoa hoitojen jälkeen. Ja että apteekista saa sellaisia täishampoopesun jälkeistä päänahan kutinaa estävää hoitoainetta, joka viilentää kuin linimentti.

Sitten jos arpa napsahtaa omalle kohdalle, sitä kiittää, että omistaa kypärän, jonka sisukset voi irrottaa ja pakastaa tai pestä.

Rakas kypäräni pitäisi pian vaihtaa uuteen. Sillä on tiputtu liian monta kertaa ja se on palvellut jo neljä vuotta.


Kommentit

 1. Ootko oikeesti uskaltanu ratsastaa sellasella kypärällä neljä vuotta, jolla on useamman kerran tiputtu? Siis ihan niin, että potta on kopsahtanu maahan? Mulla on vaihtunu joka kerta kypärä uuteen, kun on maakosketuksen ottanu tippumisessa, siks vartenhan vakuutukset on! Ite en uskaltais kolhiintuneella kypärällä mennä, se on kuitenki se halvin henkivakuutus, vaikka joutuis omasta pussistaki maksamaa uusimisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se on menossa vaihtoon. :) Ei se ole varsinaisesti koskaan kolahtanut maahan ja siksi olen sillä uskaltanut ratsastaa. Mutta oikeassa olet, pitäisihän se jo vaihtaa.

   Vitsit, kun tykkäisin kovasti, jos kaikki kommentoijat olisivat jollain tapaa muuta kuin nimettömiä. Ymmärrän kyllä, että unknown voi olla nimimerkki siinä pissä Sirpa tai Leena, mutta asian sävy muuttuu aina astetta tökseäyttelevämmäksi, jos sen takana oleva ihminen uskoo olevansa piilossa.

   Poista
 2. Mulle ainaki herjaa, että pitäisi rekisteröidä joku tili ja en semmoseen koe tarvetta :-)

  Olen siis edellä kommentoinut henkilö, vaan eipä tuo tuota ongelmaa allekirjottaa kommenttia omalla nimellä, seison sanojeni takana kyllä, etenki ku tarkotus ei ollu moittia vaan hämmästellä.

  Mut asia tosiaan eri, jos ei oo oikeen kopisteltu maahan asti ja mä noita päävammautuneita hoitaneena oon ehkä vähä ylivarovainen ;-)

  Hyvää kesää ja onnea uudesta kavioliitosta! ♡.♡

  Tiia Rajala

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ihan aiheellista huomauttaa kypärästä. Oon käynytkin jo uutta sovittamassa. En kaipaa tosiaan päävammoja.
   Ihanaa kesää sinullekin, Tiia!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit