Mikä on kun ei taidot riitä?

Tiedätkö sen hevostyypin, joka ei koskaan viitsisi tehdä mitään ylimääräistä? Saat sen kyllä avuille alkuratsastuksen aikana, mutta jos kävelet hetkenkin pitkällä ohjalla, menetät kaiken ja saat aloittaa alusta. Ihan kuin hevonen olisi yhtäkkiä buutattu tyhjäksi.

Sitten tiedätkö sen hevostyypin, joka tekee moitteettomasti duunia koko tunnin tauoista huolimatta. Tämä tyyppi jatkaa edellisestä niin hyvässä kuin pahassakin. Mutta jos se on alkutunnista saanut jonkun kohtauksen, se kohtaus on yhtä vaikea saada unohtumaan kuin ensin mainitussa tapauksessa saada työtä vieroksuva eläin ymmärtämään, että meillä oli tauko eikä duunipäivä suinkaan päättynyt vielä tähän.

Sitten tiedätkö sen hevostyypin, jonka kanssa ei koskaan esiinnyt kumpaakaan näistä ongelmista. Kun sen selkään menee, se alkaa välittömästi toimia ratsastajan taitotasosta huolimatta. Sitä ei hetkauta mikään missään koskaan milloinkaan. Se on virkeä ja eteenpäinpyrkivä. Sen työskentelymotivaatio on pääsääntöisesti kunnossa.

En minäkään.

Maunomiehen kanssa kiinteitä esteitä maneesissa viime talvena. Kuvan hevosta ei ole satutettu tai loukattu tätä tekstiä kirjoitettaessa.

Kommentit

Suositut tekstit