Seitsemän tapaa tulla toimeen ruunan kanssa

1. Tarkista, että kyseessä on todellakin ruuna. Sen jälkeen toimi vielä varmuuden vuoksi, kuin kyseessä olisi tamma, kunnes olet itse todennut, ettei ruunaa kiinnosta vihata sinua. Ohjeet täällä.

Vaikka sillä ei ole palleja, sillä on tunteet.
2. Harjaa ja varusta ruuna ratsastusta varten. Mitä raapivampia harjoja käytät, sitä enemmän ruuna tykkää. Mitä enemmän rapsutat, sitä onnellisempi se on. Se voi myös esittää äijää, mutta mitä enemmän sille juttelet ja rapsutat, sitä parempi ratsastus on tulossa. Yleensä ruunat haluavat syötävää ja hellyyttä.

3. Vie ruuna ratsastuspaikalle ja ratsasta sillä. Tee säännöt selviksi. Ajattele, että olet yläasteen opettaja. SInun tehtäväsi on mennä sinne sanomaan, mitä tehdään; ei alistua kiusattavaksi.

4. Ruunalle käy usein mikä tahansa syötävä missä tahansa vaiheessa päivää.

5. Kehu ruunaa, kun se tekee hyvin. Vaikka sillä ei ole palleja, sillä on tunteet. Rapsuta ruunaa erityisen paljon ratsastuksen jälkeen.

6. Pese sen munaskut. Yleensä se tykkää eikä paljoa loksauta korvaansa tai nosta jalkaansa.

7. Pyri pitämään ruunaa ihan yhtä hyvänä kuin tammaakin. Kaikki tarvitsevat rakkautta.


Kommentit

  1. Willi approves! Ruokaa ja rapsutuksia! Willi osaa muuten näyttää, mistä kohta erityisesti pitää rapsuttaa. Takajalka nousee notkeasti ylös kuin uroskoiralla ikään, jos kutina sattuu palliosastolle, jotta varmasti pääsisin käsiksi oikeisiin paikkoihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin ne taipuukin vaikka minne! Toista on sitten, kun mamma istuu selässä ja yrittää taivuttaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit