Akateeminen ratsastaja

Meidän paljon kouluja käyneiden amatööriratsastajien iso ongelma on flow´n puute. Me puhkianalysoimme asioita ihan tarpeettomuuksiin asti. Luemme paljon kirjallisuutta ja tiedämme teoriassa ihan hirvittävän paljon asioita kaikesta, myös ratsastuksesta. Pystymme pitämään tarvittaessa luennon oikeasta istunnasta ja herkästä tuntumasta, mutta kun kiipeämme itse hevosen selkään, kaikki tuo katoaa kuin ihmisen pieru lantalaan.

Tieto lisää tuskaa ja blaa-blaa-blaa. Helmasynti on lähteä hakemaan ratkaisua jostain, missä se ei ole. Me saattamme olla hämmentävän varmoja siitä, että menemällä pilatekseen, opimme keventämään oikein. Uskomme, että joogatunnilla saamme itsellemme liian rajun hevosen rauhoitettua ja että vääränlaisen satulan aiheuttamat vammat ratsastajalle parantuvat uusilla ratsastushousuilla tai hevosen kohdalla akupunktiolla tai kiropraktikolla. En tietenkään väitä, etteikö kaikesta yllämainitusta ole hyötyä, mutta jos on hukannut jotain, kannattaako sitä ensisijaisesti etsiä sieltä, missä ei ole ennen käynytkään?

Akateeminen ratsastaja lipsahtaa hirvittävän helposti tekemään tarpeettomia asioita ihan vain asioiden ympäripyöreän pohtimisen ilosta. Hänen pitäisi ratsastaa enemmän ja miettiä vähemmän. Se on juuri sitä, kun ratsastuksenopettaja sanoo, että nyt vain tulet sieltä sen esteen. Akateeminen ratsastaja alkaa pohtia askeleita, omaa asentoaan, ilmansuuntia ja feng-shui´ta, vaikka hänen pitäisi vain ratsastaa kohti estettä, jonka yli hän pääsisi itsekin ilman hevosta.

Opettaja huutaa, että älä mieti, vaan tee. Mutta akateeminen ratsastaja on koulutettu täysin päinvastaiseen: siihen, että miettii, muttei tee oikeastaan mitään.

Etsi viisi virhettä ratsastajasta ja päätä sitten, ettei niillä ole väliä, koska hevonen liikkuu kivasti.

Kommentit

  1. aamen ! tuo on niiiin totta ! ja nauratti tuo viiden virheen etsiminen ! :-) Mita enemman oppii ratsastamaan fiiliksella sita paremmin menee, oikeastaan.

    VastaaPoista
  2. Ihan naulan kantaan! :)
    Tästä oli hyvä esimerkki kun mietiskelin tallilla valmentajalle, pitäisikö hevoseni kengitystä säätää... sain vastauksen että hyvältähän nuo kaviot näyttää, että "kyllä sitä pitää nyt vaan ratsastaa". Onni on siis rehellinen valmentaja joka torpedoi turhat säätämiset. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä! Niin sen pitääkin mennä. Minäkin yritin joskus vaikka mitä selitellä ja sain aina vastaukseksi "ala voimistella". Lopulta uskoin. Paitsi että juuri nyt olen totaalijumissa lihastreenistä, johon sisareni minut ylipuhui. " lisää voimistelua nyt vaan". Ainakin venyttelyä...

      Poista
  3. Voiapua....niin totta. Osui, uppos, kolahti ja mitänäitänyton. Nyt loppu säätö ja alkoi ratsastus. Kääk. Prkl.

    VastaaPoista
  4. Niin naulankantaan. Olen ihan tätiratsastajien tätiratsastaja, ekaa kertaa n. 27-vuotiaana tunnilla käynyt ja nykyisen opettajani lempihokema on you try too hard. Oh dear dear me.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt aloin kirjoittaa sinulle tähän vastausta, mutta taidankin julkaista sen Facebookin puolella tallitotuutena tänään. :D kiitos innoituksesta.

      Poista
  5. Valmentajani sanoo aina alussa, selitykset pois, kun tänään ratsastetaan eikä ratsastella. Oon omatoimisissakin pitää mielessä! :D

    VastaaPoista
  6. "Ratsastelu pilaa hevosen koulutuksen", sanottiin minulle. Siksi ei saa ratsastella, pitää ratsastaa. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit