Apassionata 2016

Meillä oli koko viikon ajan jännitystä ilmassa siinä, pääsemmekö katsomaan Apassionataa. Espoossa jylläsi vatsatautikierre, joka saapui tietysti alkuviikosta meillekin. Jännäsimme ihan viime metreille saakka. Alkuviikosta lohduton tytär oli lopulta onnensa kukkuloilla, kun kaikkien vaikeuksien jälkeen pääsimme odotetulle tyttöjen reissulle. Niin olin tietysti minäkin. Onhan se nyt ihan eri juttu tehdä asioita kaksistaan kuin koko perheenä. Laitettiin tukatkin nätisti.

Täydellinen kumarrus. Tämä vasemmanpuoleinen kumarsi sitä syvemmin, mitä enemmin yleisö taputti. Ei meinannut malttaa nousta ylös!

Vaikka Apassionata on koko perheen tapahtuma ja sadunomainen kerronta valloittavaa, kaksi tuntia on kuusi vuotta täyttävälle aika pitkä aika istua aloillaan, väliajasta huolimatta. Pieni tyttö pyöri penkillään kuin väkkärä ja alkoi hyvissä ajoin ennen puoliaikaa kysellä, kuinka kauan on aikaa "välitaukoon". Tätä tietoa on itse asiassa aika vaikea löytää Apassionatan sivuilta, joten sanottakoon se tässä: ensimmäinen puoliaika kestää tunnin ja sitä seuraa 25 minuutin väliaika. Toinen puoliaika kestää 45 minuuttia. Kaiken kaikkiaan esitys kestää 2,5 tuntia.

Keijuja ja poneja. Juuri sitä, mitä pikkutytöt kaipaavat. Ja vähän isommatkin. 

Tänä vuonna ainakin minulta jäi tarina hiukan taka-alalle. Tytär oli kyllä koko ajan kartalla siitä, että sadussa tyttö etsii peilistä siskoaan. Peilin palaset saatiin kasaan ja peilistä saattoi löytää todellisen minänsä. Kaikki sisarteemat ovat tietysti kovaa kamaa Frozen-sukupolvelle. Olen muuten melko lailla kyllästynyt siihen, että Let it go´n laulajan täytyy HUUTAA SE LET IT GO! Toiveeni Disneyn elokuvantekijöille on se, että jatkossa suosikkilaulut lauletaan kauniisti ja hiljaa.

Kiintiöaasi on paras. Se vain on.

"Ei tää ollut ennen näin pelottava", tytär kommentoi. Kieltämättä eeppinen musiikki toi pimeyden lasermiekkaratsastajiin melko lailla jännittävän säväyksen.
Hevosen selässä seisten esitettyjä estehyppyjä ei mahdutettu tähän esitykseen ollenkaan, sen sijaan laukkaavan hevosen selässä tehtyjä temppuja katseltiin kahteenkin otteeseen. Tässä vaiheessa tytär esitti minulle moittivan, mutta oikeutetun kysymyksen: "Äiti, miksi sä et kuvaa noita tyttöratsastajia ollenkaan, ainoastaan noita poikia?"

Hupsis, niin jäi äiti kiinni itse teosta! Tytär ymmärtänee sitten joskus, miksi äiti toimi näin. Sitä odotellessa äiti otti loppuesityksen ajan hanakammin kuvia tyttären suosikkijutuista, ikään kuin hyvitykseksi.

Se on tyttö.

Huomenna sunnuntaina 31.1.2016 näytökset Hartwall Areenalla klo 13.00 ja 18.00. Molempiin näytöksiin on vielä saatavilla lippuja.
Lippujen hinnat alk. 59,50€. Alle 12-vuotiaan puoleen hintaan ja alle 3-vuotiaat sylissä maksutta. Osta liput täältä

Kommentit

 1. Oli ehkä visuaalisesti hienoin Apassionata mitä olen nähnyt! Tosin sitä hevosen selässä seisovaa esteidenhyppijää minäkin jäin vähän kaipaamaan.

  Minäkin olin liikkeellä 6-vuotiaan kanssa ja tämä tavallisesti varsin vilkas tapaus jaksoi kyllä istua hievahtamatta koko esityksen! Vasta kotimatkalla autossa (matka 3 tuntia suuntaansa) alkoi vähän hermot pettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Hyvä huomio. Lapsissa on eroja. Meillä sekä äiti että tytär ovat huonoja istumaan paikallaan tosi pitkiä aikoja. Äiti vetää sitten tahdonvoimalla, mutta tytär halusi popcornia...

   Meillä ei ollut kovin pitkä kotimatka, mutta takapenkillä pilkittiin. Jännitys purkautuu väsymyksenä.

   Poista
 2. Kävin kans tänään veljentyttöni (14v) kanssa katsomassa klo 13 esityksen ja olihan se hieno! Toissa vuonna tosin meni enemmän ihon alle. Tällä kertaa tarina oli vähän taka-alalla ja sekava. Meillä ei ehkä ollut niin kivat paikatkaan, kun oltiin siellä yläkatsomossa sivussa eli en saanut yhtään tuollaista kuvaa, jossa olisi ollut upealla vaihtuvalla taustakuvalla hevoset... Hieno kokemus kuitenkin :) Kivoja kuvia sait otettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itse myös ekaa kertaa toissa vuonna ja aina sitä vertaa siihen ekan kerran magiikkaan. Kyllä tuo on näkemisen arvoinen. Upea!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit