Tuntematon hipsteri

Viime viikolla Studia -messuilla sain puolustusvoimien standilta termosmukin. Jotenkin lattemukiin ei kuitenkaan tuntunut kiteytyvän Sillanpään marssilaulun sanat: Sama kaiku on askelten, kyllä vaistomme tuntee sen, kuinka kumpujen kätköstä mullasta maan isät katsovat poikiaan.

Tuli mieleen Tuntematon hipsteri (2015)

"Kuule vänskä! Mis sie tarviit oikei hyvää termosmukii? Täs siul on sellane. (Rokka)


"Se on raakaa peliä ku espressokonetta pestään. Siinä tanner jyskää ja aitaa kaatuu." (Lehto)

"Mää ihmettelen tätä kauhiast. Kui helvetin taval ihminen on voinu pikakahvi juara?" (Hietanen)

"Minä kai joukosta tiedän parhaiten mitä te teitte, koska minä tiedän eniten tilanteesta. Ensin kiitoksia. Ensi jaossa tulee ekstraespresso, ja baristanarvoa varten pannaan paperisota viipymättä käyntiin. (Sarastie Hietaselle)

"Yks hyvä latte vastaa kymmentä peruskahvii. Khihi." (Vanhala)

"Koskela ei sanonut mitään. Hän istui kalliolla pitäen kasvojaan aurinkoon päin. Jos hän jotain olisi sanonut, niin sanat olisivat kuuluneet: Lämmittää mukavasti."

"Tattis. No kyl mää täl pärjän pual vuat. Kiitoksi vaan kauhian pal!" (Hietanen Mäkilälle espressosta)

"Katson oikeudekseni huomauttaa miehillenne, etteivät he nauti kahvista sopivalla tavalla." (Lammio)

"Koskela Suomesta. Juo lattea ja pitää huolta suolistotasapainostaan." (Koskela)

"Ylen Sankia Priha, tuuhan kahville sieltä!" (Hauhia päästäessään Vanhalan vartiosta)

"Ai hitto. Nyt hyö sit kuulvat. Älä kuule huuva niin kovast, hyö kuuloot ja tulovat kahaville ko saavat tietää jot meil o lattee!" (Rokka Asumaniemelle tämän kaivettua montun ja kyseltyään rehvakkaasti kahvinsa perään)

"Saatana! Minä menen vaikka maailman läpeen, kun minä vain pääsen sun kahavistas eroon. Minä menen vaikka helvettiin, kunnei mun vaan tarvitte lattea juara!" (Korpela Lammiolle)

"Aika velikultia." (Väinö Linna)
Kommentit

 1. Muinoin alokasaikoina oli muonituskeskuksen taukopaikalla keskustelua Sillanpään marssilaulusta. Marssia takaisin yksikköön ohjaava alikersanttimme väitti tiukasti, että sanat menevät näin: "yli peltojen, metten ja tunturien...", kun me pikku alokkaat taas olimme sitä mieltä, että "yli peltojen, VETTEN ja tunturien..." Kaikkea pöhköä sitä ihminen muistaakin. :D

  Kaikkein antaumuksellisimmat kahvinjuojat olen tavannut nimenomaan Puolustusvoimien palveluksessa, kuten eräs entinen esimies tämän asian kiteytti: "Työnteko ei saa estää kahvinkeittoa." (Toisin sanoen minun olisi pitänyt hylätä mosurit metsään ja lähteä virittelemään kahvinkeitintä. Sanottakoon kuitenkin, että asianomainen upseerismies oli hieman ...öhm... erikoinen tapaus muutenkin, eikä missään nimessä edusta PV:n virallista kantaa kahvinkeiton ja taisteluharjoitusten arvojärjestyksestä.)

  Kaikesta huolimatta: hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvää itsenäisyyspäivää!

   Vuosia sitten me nuoret teologian ylioppilaat treenasimme kahvivatsaa Helsingin kahviloissa sellaisella antaumuksella, että heikompia hirvitti. Kunpa sama antaumus olisi yltänyt tenttiinlukuun.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit