Herra Isoherran kanssa

Päädyin tällä viikolla tuuraamaan Karin omistajaa ja samalla saimme aloitettua Karille lisäravinnekuurin, jota saimme yhteistyötarjouksena testattavaksi. Kyse on nivelten hyvinvointiin sekä liikkuvuuden lisäämiseen tarkoitetusta, MSM:ää, glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia sisältävästä valmisteesta nimeltään Speedex FlexAbility. FlexAbility on tuoksultaan hiukan (testiryhmämme hajuaistin mukaan pilaantuneen) vaniljan hajuista ainetta, mikä kuitenkin maistui hevoselle ihan hyvin, kunhan se ymmärsi, että ruoka nyt tuoksuu jatkossa tältä. Toisin sanoen se kävi useampaan kertaan haistelemassa kuppiaan ja tuli sen jälkeen kärkkymään karsinan ovelle, että hei oikeesti, mitä laitoit tuonne.

Kari nyt ei varsinaisesti ole kovassa treenissä, mutta se on iso hevonen, jolla on painoa kannettavanaan ja kaikenlaisia isolle hevoselle tyypillisiä muutoksia kintuissaan. Jospa tällainen ravintolisä yhdistettynä hevosen pitämiseen jatkuvassa liikkeessä auttaisi ylläpitämään normaalia liikkuvuutta. Se on selvää, että millään ravinnelisällä, linimentillä tai tökötillä ei voida korvata liikettä. Liike pitää hevosen kunnossa. Toki sen päälle voi sitten kokeilla kaikenlaista, mihin lompakko antaa myöten.

Kari on niitä hevosia, joita on tarkoituksenmukaista työstää notkeaksi käynnissä. Sitä mina olen sen kanssa tällä viikolla tehnyt. Sekä Karin omistaja että sen toinen ratsastaja ratsastavat Maiju Lemisen valmentamana edelleen, ja systemaattinen työ hevosen rakenteen ehdoilla on avainsana siihen, että hevonen on ihan toinen kuin kesän alussa. Ei se mikään notkea puuma ole edelleenkään, mutta se on rento lähtiessään työhön.

Tosin pakko myöntää, että olihan se parin kuukauden tauon jälkeen jännä istua Karin selkään, kun olen viime aikoina ratsastanut lähinnä Herkkiksellä. Jokaisen hevosen notkeutta pitää kuitenkin aina pyrkiä arvioimaan hevosen omalla mittarilla. En minäkään haluaisi tulla arvioiduksi missikriteereillä, kun en kerran rakenteeltani sellainen ole.

Kari ja lähes oikeaoppinen hevosen duckface (kuten opiskelukaveri ilmeen tulkitsi)

FlexAbility näyttää tältä.


Kommentit

Suositut tekstit