Mies ratsailla sata lasissa

Olli-Pekka "Pette" Rosberg ja Angie III eli Anni. Kuva: Niina Kuronen
Olli-Pekka "Pette" Rosberg, 60, nousi hevosen selkään ensimmäisen kerran neljä vuotta sitten. Yhdeksän kuukautta myöhemmin hän osallistui estekurssille. Nykyisin hän on täysin hurahtanut uuteen harrastukseensa.

"Olen harrastanut ison osan elämästäni moottoriurheilua. Lasten syntymän jälkeen elämäni täytti taitoluistelu, johon intouduin tyttären harrastuksen myötä. Ratsastus tuli kuvioon taitoluistelun jälkeen", Pette kertoo. Tarina ei kuitenkaan ollut se, että Pette olisi viimein antanut periksi vaimon harrastukselle. Itse asiassa vaimo ei juurikaan piittaa hevosista. "Työkaveri sanoi, että lähdetkö kokeilemaan ratsastusta. Olin kertaalleen kyllä kokeillut issikkavaellusta, mutta ei se käveleminen ollut niin kiehtovaa. Lähdin alkeiskurssille Etelä-Vantaan Ratsastuskoululle ja tajusin, että tämä on minun juttuni."

Jos aikuinen aloittaa täysin uutena lajina ratsastamisen, hän törmää väistämättä siihen, että tasapaino ja fyysinen kestävyys eivät ehkä enää ole optimaaliset. Petellä oli kuitenkin niin vahva tausta vartalonhallintaa ja tasapainoa vaativista lajeista, että hevosen selkään hyppääminen oli ehkä helpompaa. Tieto siitä, että tasapaino pysyy, estää tarpeettoman himmailemisen ja hissuttelun. Petteä tosin ei ole pidätellyt sen paremmin tippumisen pelko kuin mikään muukaan. "Olen varmaan tippunut niin monta kertaa, että se sata on pian täynnä", Pette nauraa.

Pette vahvistaa omalta osaltaan sen, että monet miehet kaipaavat urheilulajiltaan kilpailua, vauhtia ja kehittymistä. Toisaalta, kuka edes uskoisi, jos moottoriurheilua harrastanut mies sanoisi, että rauhallinen köpsöttely maastossa on kivaa. Tällä hetkellä Pette ratsastaa 1-2 kertaa viikossa, joista toinen on yleensä estetunti

"Ehkä minä en nyt niin hirveästi kilpailemisesta enää haaveile", Pette pohtii, vaikkei varmasti usko asiaa itsekään.

Koulutunnilla, ratsuna Paletto. Kuva: Niina Kuronen

Marko Björsin valmennuksessa. Ratsuna Paletto. Kuva: Pette Rosbergin kotialbumi

Tapasimme Peten kanssa HIHSissä. Hän oli mukana ideoimassa Munaa ratsastaa -tuotteita ja sai päälleen ihan ensimmäisen hupparin.


Kommentit

 1. Että kun hienoa! Miehiä tarvitaan Suomessa runsaasti lisää ratsaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Toivottavasti pari muutakin äijää innostuisi tästä ilosta tämän jutun perusteella!

   Poista
 2. On se jännä kun miehet innostuu ratsastamaan ja sitten ovatkin hirveän nopeasti todella hyviä, mahtavaa! Lisää miehiä ratsaille^^

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit