Luvassa markkinavoimien yliotetta ja kaupallista paskaa

Tällä viikolla se tapahtuu: HIHS on täällä. Markkinavoimat jyräävät pienen bloggaajan yli ja soluttautuvat kuin rutto täyttämään tämän maan hevosmedian. Hevosväki suuntaa Helsingin jäähalliin. Joka puolella on mainosta. Kaikki haluavat sinun rahasi. 

Kaupallisuus näkyy kaikkialla: on expoa, sponsorointia, lehtimainoksia. Ja saakeli, nyt vielä blogitkin! Eikö mikään ole pyhää? Ennen vain toimittajat kirjoittivat rahan takia - nyt viedään bloggaajiakin. Se on niin väärin! Bloggaajan pitää olla aito, riippumaton ja palkaton Pyhästä Hengestä elävä uurastaja. Vain se on aitoa! Vähän niin kuin kokeileva muusiikki pienissä kaljakuppiloissa kavereille esitettynä tai verovaroin kustannettu teatteriesitys, jota kukaan ei halua mennä katsomaan, koska kukaan ei sitä ymmärrä. Todellista taidettahan ei kuulu ymmärtää. Jos joku sanoo ymmärtävänsä sitä, se on jo mainstreamia ja jos joku vielä haluaa maksaa sen näkemisestä, siitä tulee ylituotettua ja massoille suunnattua kuraa.

Taakse siis jäävät ne vanhat hyvät ajat, kun tässäkin blogissa osattiin olla nasevia ja hauskoja ja pohtia syntyjä syviä. Ennen niin hyväntahtoisesti ja itsenäisesti kirjoittanut kriittinen kirjoittaja on nyt myynyt sielunsa ja uhrannut äänensä itsensä Belsebuubin alttarille ja ryhtynyt suoltamaan ulos kaupallista paskaa. Sitä ei yksikään itseään kunnioittava kirjoittaja koskaan tekisi, sillä tapahtuu Suomessa tällä viikolla muutakin kuin HIHS. Jossain joku hevonen kuulemma syö ja paskoo kuten ennenkin. Mutta siitä ei halua kirjoittaa kukaan. Kirjallinen taso blogeissa laskee. Miksei kukaan keksi mitään omaa kirjoitettavaa? Miksi seuraavat Hippos, Hevoset & Ratsastus ja Hevosurheilu kirjoittavat vain HIHSistä? 

Onko mitään enää tehtävissä? Voiko joku ostaa Ruuhkavuosiratsastajan sielun takaisin ja estää häntä kirjoittamasta käsittämätöntä kapitalistista bullshittiä Suomen suurimman riistokoneiston nimissä?Onko hän nyt laiskistunut ja päättänyt ottaa rahat pois idiooteilta ja laskea kirjallista tasoa? Kannattaisiko lopettaa lukeminen tähän? Vai onko hänet pakotettu tahtomattaan mainostamaan hevoskoruja, toppatakkeja, kuukautissuojia? Käskikö levy-yhtiön pomot tehdä näin? Eikun se olikin se muusikkojuttu eikä liity tähän.

Tuleva viikko vietetään joka tapauksessa Helsingin jäähallilla. Jos et halua kuulla HIHSistä mitään, ensi maanantaina homma on ohi. Seuraavat 51 viikkoa voi taas lukea sitä perinteistä taiteellista kuonaa.

Koettakaa kestää!

Kommentit

Suositut tekstit