Jouhikoru onnistuu parhaiten pitkistä jouhista

Yhteistyössä nannasalmi.com

Olen tehnyt nannasalmi.com´in kanssa yhteistyötä jo melkein puolitoista vuotta. Meillä oli ihanteelliset lähtökohdat yhteistyölle, sillä siinä missä minä ihastuin Nannan koruihin, Nanna mieltyi minun tapaani kirjoittaa. Ensi viikolla HIHSissä me viimein tapaamme ihan oikeasti kasvokkain. Sitä olen odottanut.

Arvokkainta, mitä jouhikorutaitelijalla voi käsissään olla. Tästä taidokas työ saa alkunsa.
En ollut ennen Nannan mallistoon törmäämistä tiennyt, että jouhista voidaan tehdä näinkin kauniita koruja. Nannan kudontatekniikka on niin ainutlaatuinen, että suurin osa Tintin hännästä tehtyä korua hypistelleistä ei ole meinannut uskoa, että kyse on jouhikorusta. Perinteinen ajatus aina on, että jouhikoru on punottu tai kiepotettu. Toiset voivat toki sanoa, että miksei jouhikoru saa näyttää jouhista tehdyltä. Minä kuitenkin ajattelen, että millä tahansa viestillä olisi hyvä olla useampi puoli: näkyvä ja hiukan piilotettu. Nannan korut ovat salonkikelpoisia, mutta silti jalometalliyksityiskohtia lukuunottamatta täysin hevosenjouhta. Merkitys ja tarina avautuvat lopulta vain kantajalleen. Muut näkevät kauniin korun.

Nannan ehdottomasti tilatuimpia korumalleja ovat sormukset ja rannekorut. "Siitä huolimatta, että asiakas saa aina tiedon kuhunkin koruun tarvittavien jouhien määrästä ja pituudesta, saan erittäin usein liian lyhyitä jouhia", Nanna harmittelee. "Oletan ihmisten ajattelevan, että "mun rannekoru on vaan 18cm pitkä, kyllä siihen varmaan riittää 40 senttiset jouhet".

Kun mittasin ohjeiden mukaisesti jouhia omaa koruani varten, olin tuskainen. Tintillä oli aivan valtavan huonot häntäjouhet ja tiesin, että Nannan korutekniikka edellyttää jouhilta 70 cm:n pituutta. Nannalla oli kuitenkin ratkaisu tähän.  "Koruun tarvittavat jouhet kannattaa nyppiä, ei leikata. Silloin pystyy keräämään niin pitkät jouhet kuin mahdollista." Pitkiäkään jouhia ei silti tarvitse olla määräänsä enempää. "Saan usein ihan järkyttävän määrän jouhia.  Ei siitä varsinaisesti mitään haittaa ole, mutta leveinpäänkin nauhaan tarvittava jouhinippu on kasaan puristettuna ainoastaan lyijykynän paksuinen", Nanna hymyilee.

Nannasalmi.com on tänä vuonna pitkästä aikaa mukana HIHSissä (osasto P23b). Siellä voi käydä tutustumassa ainutlaatuiseen kokoelmaan ja suunnitella itselleen upean korun vaikka joululahjaksi.

Sydänkorut Puella ja Carus ovat Nannan kysytyimmät korut. Nanna pitää tarkasti huolta siitä, että jouhet eivät koskaan sekoitu. Koru on varmasti asiakkaan toimittamista jouhista tehty.

Edit klo 18.40: Nannasalmi.com ei ole HIHSissä mukana tänä vuonna ensimmäistä kertaa vaan uudelleen tauon jälkeen.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit