Varo! Pakolainen vie sinulta hevosen!

Ei saisi sanoa, että ihmiset ovat tyhmiä. Ihmiset kuitenkin ovat.

Esimerkiksi se henkilö on, joka kirjoitti hevostalli.netissä, että pakolaistulva madaltaa ostovoimaa ja estää häntä harrastamasta ratsastusta. Kohta kuulemma kaikki ovat työttömiä, koska irakilaiset pakolaismiehet polkevat palkat alas, vaikka eivät edes halua tehdä töitä. Tästä syystä hänellä ei ole enää varaa osallistua kisoihin.

Yritän ajatella, että teksti oli provokaatiomielessä kirjoitettu. En löytänyt tekstiä enää tähän likitettäväksi, mutta ehkä ihan hyvä niin. Aivopierut - niin keksityt kuin todellisetkin - on syytä poistaa, ennen kuin joku vetää niistä turhan stydit imut. Ei todellakaan ole maahanmuuttajan vika, että joku kantaväestöön kuuluva on kykenemätön tienaamaan itselleen palkkaa, joka mahdollistaisi kaiken kivan tekemisen. Meistä kellään ole varaa tehdä kaikkea, mitä haluaisimme tehdä.

Mutta että pakolaiset olisivat syynä siihen, että kansallisten kilpailuiden lähtömaksut nousevat... Joku oli kirjoittanut tekstin perään, että ovatko pakolaiset syynä siihen, että sinä olet tyhmä? Kommentoija olisin voinut olla minä.

Mielessä kävi ajatus, että kirjoittaja varmaan haaveilee muutosta ulkomaille hevoshommiin, kun Suomessa kaikki on niin kallista ja ikävää. Hän ei varmaan kyllä itse ajattelisi silloin olevansa elintasopakolainen. Sitä paitsi jokainen minimipalkalla hevoshommiin suostuva niin Suomessa kuin ulkomaillakin painaa palkkoja alas niiltä, jotka yrittävät palkallaan elättää itsensä lisäksi myös perhettään.

Mutta eihän siitä pitä puhua. Pitää haukkua pakolaista. Pakolainen tulee ja haluaa mättää meidän paskat. Pakolainen haluaa lämmittää paskalla kotinsa ja valtio aikoo sen sallia. Pakolainen haluaa kisata kansallisia esteitä toimeentulotuen turvin. Hän ei osaa kieltä, mutta hän vie sinulta kaiken: hoitohevosen, ratsastustunnin, kodin lämmityksen ja viimeisetkin älynrippeet.


Kommentit

  1. En tiedä kuinka muotoilisin tämän fiksusti, mutta yritetään.

    Teksti oli kekseliäs ja kuvaava, mutta käsitelty mielestäni liian yhdeltä kannalta. Pakolaiset tosiaan vievät rahaamme, valtiohan maksaa ne verotuloistamme. Ei se nyt varmaan kenenkään hevosharrastusta estä, mutta valmiiksi pienipalkkaisen pussissa se kyllä näkyy. Ei se maahanmuuttajan vika ole, ettei kantaväestöön kuuluva saa tienattua tarpeeksi, mutta jokainen ihminen lisää on suurempi uhka työllistymiselle, ja paremmalle toimeentulolle. Joskus minusta tuntuu, että tällainen politiikan hoito ei ansaitsisi yhden yhtä veropenniä minulta. Oi maamme, ja niin edelleen...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit