Kyttääjät, valittajat ja muut ongelmaihmiset

"Kaikkiin paikkoihin ja kaikkiin kansalaisuuksiin mahtuu idiootteja", totesi intialainen ravintoloitsija rasismikeskusteluun. "Se on sama, menetkö Intiaan, Afrikkaan tai tuletko Suomeen, 5% ihmisistä on mulkkuja. Loput eivät ole."

"Ole mulle kaveri niin henskeleitä paukutan, tuntuu kuin omistaisin Euroopan!
Ole mulle kaveri, niin poimin sulle mansikan. Itken, nauran ja sua lohdutan!"

Sama pätee luonnollisesti myös työpaikkoihin ja harrastuspaikkoihin. Porukkaan mahtuu aina ne muutamat päivänsäteet, jotka onnistuvat pilaamaan muiden fiiliksen. 50 hengen yhteisössä on siis tilastollisesti muutama kokopäivämulkku tai useampi osapäivämulkku. He valittavat kaikesta, eivät tervehdi, jättävät hommia tekemättä ja kyttäävät muiden tulemisia, menemisiä ja tekemisiä.

Vinkiksi kaikille teille, jotka mietitte, mitä näiden pikku päivänsäteiden kanssa tehdään: älkää tehkö mitään. Älkää välittäkö. Antakaa niiden olla. Älkää yrittäkö saada heitä tervehtimään tai ottako stressiä siitä, mitä he tekevät tai sanovat. Sillä jos ympäristö ja normaali ihmisten välinen kanssakäyminen ei pysty muuttamaan ihmistä positiivisemmaksi muutamassa kuukaudessa, mikään maailmassa ei siihen pysty.

Älä siis välitä. Älä käytä kallista aikaasi sen murehtimiseen, että jostain ikänsä vuorovaikutustaidottomana eläneestä yksilöstä saataisiin kaikkien rakastama kaveri. Jos ihminen elää kymmeniä vuosia ongelmaihmisenä, ei kenenkään tarvitse omien tehtäviensä lomassa ryhtyä häntä koulimaan ja ymmärtämään.

Hevonenkin väistää, jos joku potkii, eikä potkimisella ole mitään tekemistä rakkauden kanssa. muiden pitää vain huolehtia, että on riittävästi tilaa väistää.

Ja muitakin aitauksia on. Ongelmahevonen kannattaa pitää yksin.






Lue myös
Ruuhkavuosiratsastaja: Virtahepo tallissa
Ruuhkavuosiratsastaja: Että hyvää päivää

Kommentit

 1. Kokopäivämulkku - siinäpä vasta mahtava termi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole. Ja niin hyvin kuvaava, ettei tartte kenellekään selventää, mitä sillä tarkoitetaan! :D

   Poista
 2. Muutamiin olen törmännyt aikoinaan ;) mutta nykyisellä tallilla on onneksi aivan mahtava ilmapiiri! ei ole kokopäivämulkkuja, ei :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit