Jännitystä keski-ikäiseen elämään

Pienten lasten vanhemmilta pitäisi kieltää eroaminen, kirjoitti Helena Salakka muutama vuosi sitten Etelä-Suomen Sanomissa. Pienten lasten vanhemmilta pitäisi tämän lisäksi kieltää monta muutakin asiaa. On nimittäin niin, että perhe-elämä on usein aika tylsää. Se altistaa houkutuksille.

Yksi tärkeä juttu olisi kieltää pienten lasten vanhempia käymästä luokkakokouksissa tai muissa illanistujaisissa, joissa he ehtivät tavata kaikkia vanhoja suoloja. Vähän rupsahtanutkin teiniprinssi tai yläasteen kuningatar alkaa nousuhumalassa tuntua hirveän hyvältä idealta. Ja kun sitten vielä ihan tosissaan janottaa, niin tuhoahan siitä syntyy. Firman pikkujoulut voivat olla paholaisesta nekin.

Jos sinulla siis on pieniä lapsia tai muuten vain tylsää, skippaa suosiolla kaikki illanistujaiset ja suuntaa jonkun extreme-harrastuksen pariin. Kokeile kenttäratsastusta. Anna kuolemanpelon ja neljänkympin kriisin vyöryä päälle selvinpäin niin, että nautit yksin omasta ja hevosesi seurasta! Aviomiehen ei tarvitse murehtia siitä, että rouva hakeutuisi vieraiden miesten seuraan; miehet kun on kaikki jo korjattu talteen tai ovat alunperinkin kokoontuneet esteratsastuksen parissa.

Palaat kotiin virkistyneenä. Käyt suihkussa ja rojahdat sohvalle. Elämä maistuu taas vähän paremmin. Laitetaanko huomenna jauhelihakastiketta vai nakkikastiketta?Kommentit

Suositut tekstit