Euroopanmestaruuskilpailut 2015 - veikkaa ja voita!

66 ratsukkoa kilpailee kenttäratsastuksen Euroopan-mestaruudesta Skotlannin Blair Castlessa juuri nyt. Kisa on järjestyksessä 32. kenttäratastuksen euroopanmestaruusmittelö. Tänään ja eilen on ratsastettu kouluosuudet, joissa kilpailu on vielä kesken. Huomenna lauantaina vuorossa on maastokoe ja sunnuntaina rataesteet.

Suomea kilpailussa edustavat Sanna Siltakorpi, 28, ja Elmo Jankari, 23. Sanna oli mukana Malmössä 2013 ja hänen sijoituksensa oli 20. Elmolla on nuorten EM-kultaa vuodelta 2013. Sannan ratsu on EM-konkari, jos 16-vuotias ruuna Lucky Accord ja Elmo ratsastaa tutulla 10-vuotiaalla tammalla Duchess Desireellä. Suomen ratsukoista heidän hevosistaan voi lukea lisää täältä.

Kenttäratsastus ei ole Suomessa laji, jonka maailmantähdet tunnettaisiin nimeltä. Esteratsastajille saattaa olla ihan turha puhua William Fox-Pittistä. Mary Kingistä tai Mark Toddista, vaikka nimet ovat kenttäratsastusta seuraaville jumalaan verrattavissa. Este- ja kouluratsatsajat eivät ole heistä kuulletkaan tai jos ovat, he ehkä yhdistävät nimet ratsastukseen vähän samaan tapaan kuin David Beckham on tuttu sen spaissarin aviomiehenä. Ja kai se jotain muutakin tekee. Vissiin.

Voit veikata kokonaiskilpailun voittajaa huomiseen sunnuntaihin siihen saakka, kunnes rataesteosuus alkaa. Lomake sulkeutuu siinä vaiheessa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan pian markkinoille tuleva Munaa ratsastaa - pipo! Koska sukupuolesta riippumatta sitähän kenttäratsastus vaatii! Munamieslogon toteutuksesta on vastannut Tuulia Nelimarkka.

Tässä kilpailun virallisen sivuston poiminnat ratsastajiksi, joiden suoritusta kannattaa seurata. Huipulla ei ole lapsia, kuten huomaatte, ja kärkinimet kuuluvat pääsääntöisesti Iso-Britannian ja Saksan ratsastajille. Kuka heistä vie kultaa? Vai löytyykö musta hevonen muualta? Seuraa tuloksia täällä.

Sara Algotsson- Ostholt (Ruotsi)
Sara, 30, on ollut Ruotsin kenttämaajoukkueen jäsen 90-luvulta lähtien. Hänen merkittävin henkilökohtainen mitalinsa on vuoden 2012 olympialaisten hopeamitali. Sara oli luonnollisesti mukana Ruotsin maajoukkueessa Lontoossa, missä Ruotsi oli joukkuekisan neljäs.
Sara ja hänen aviomiehensä, saksalainen olympiaratsastaja Frank Ostholt asuvat perheineen Saksan Warendorfissa, missä Suomen Sanna ja Elmo työskentelevät ja valmentautuvat heidän ohjauksessaan.
Ratsuna Saralla on 11-vuotias tamma Reality 39. Sara starttaa maastoradalle sijalta 20.
Kesäkaverini Kari on muuten lähtöisin Saksasta Ostholteilta.

Sandra Auffarth (Saksa)
Sandra, 28, on toisen polven kenttäratsastaja ja hallitseva maailmanmestari. Hänellä on EM-hopea vuoden 2011 kilpailuista, joissa hänen maanmiehensä Michael Jung vei voiton. Samoissa kisoissa Saksan maajoukkue otti kultamitalin. Vuoden 2012 olympialaisissa Lontoossa Sandra oli niin ikään kultamitalijoukkueessa. Henkilökohtaisena saavutuksena mukaan tuli olympiapronssi. Sandran hevonen tänä viikonloppuna on nimeltään Opgun Louvo, 13-vuotias ruuna. He ovat kärjessä kouluosuuden jälkeen.

William Fox-Pitt (Iso-Britannia)
William, 46, on kilpailun menestynein ratsastaja: hänellä on kaikista osallistujista eniten neljän tähden kilpailuiden voittoja (14) ja arvokisamitaleita (19), joista kuusi on joukkuekultamitaleita euroopanmestaruuskilpailuista. Tältä vuodelta hänellä on jo Badmintonin voitto. Williamista puhuttaessa ei voi olla mainitsematta, että tämä ratsastaja on 196cm pitkä! Varsinkin kouluradalla, kun Williamilla vielä on aina silinteri päässä, miehen pituutta ei voi olla huomaamatta! Maailmanlistalla hän on sijalla 2. Tämä kilpailun hän ratsastaa 12-vuotiaalla orilla Bay My Hero. Ratsukko on kouluosuuden jälkeen sijalla 23.

Pippa Funnell (Iso-Britannia)
Pippa, 46, on pitkän linjan ratsastaja ja mm. nuorten euroopanmestari vuodelta 1989, mutta sen lisäksi hän on voittanut Badmintonin kaksi kertaa peräkkäin (2002-03). Hurjin saavutuksista on silti kolmen putki vuodelta 2003, jolloin hän voitti sekä Kentuckyn, Badmintonin että Burghleyn! Tämän lisäksi hän on kunnostautunut lastenkirjojen kirjoittajana. Toiset harllitsevat sekä ratsastamisen että kirjoittamisen! Maailmanlistalla tämä nainen on sijalla 15. 9-vuotias ruuna Sandman 7 on Pippan ratsu tässä kilpailussa. He lähtevät maastoon sijalta 19.

Bettina Hoy (Saksa)
Bettina, 52, on virkavuosissaan kilpailun iäkkäin, ja hän oli mukana jo Saksan vuoden 1982 joukkueessa Saksan joukkuehistorian ensimmäisenä naisena. Hän oli mukana voittamassa Saksalle olympiakultaa Los Angelesissa 1984 ja on tästä asti ollut Saksan maajoukkueen jäsen. Vaikka uralle mahtuu monia voittoja niin joukkuessa kuin henkilökohtaisestikin, Bettina ylsi vasta tänä vuonna parhaimpaan Badminton-suorituksensaa, viidenneksi.
Ratsuna Bettinalla on 11-vuotias ori Designer 10, joka on kouluosuuden jälkeen sijalla 28.

Michael Jung (Saksa)
Michael, 33, on maailmanlistan kultapoika ja tämän hetken ykkönen. Tältä vuodelta hänellä on hallussaan sekä Kentuckyn että viime viikonloppuna Burghleyn voitto. Hän on ensimmäinen ratsastaja maailmassa, jolla oli nimissään samanaikaisesti sekä Euroopan- että maailmanmestaruudet ja olympiakulta. Tämä nuori mies muuttaa kaiken kullaksi. Hevosena tässä kilpailussa FischerTakinou, joka on 8-vuotias ruuna. He lähtevät maasto-osuudelle sijalta 3.

Ingrid Klimke (Saksa)
Ingrid, 47, on tämän vuoden Luhmühlenin neljän tähden kilpailun voittaja ja sijoittui toiseksi Badmintonissa. Hän on ollut mukana voittamassa Saksalle joukkuekultaa kaksissa perättäisissä olympialaissa 2008 ja 2012. Saksan maajoukkueeseen hän on kuulunut vuodesta 2000 ja oli mukana voittamassa joukkuekultaa edellisissa euroopanmestaruuksissa 2011. Päivätyökseen Ingrid muuten kutsuu kouluhevosten kouluttamista, isänsä, Rainer Klimken parina. Maailmanlistalla on hän on sijalla 4. Hänen ratsunsa on tänä viikonloppuna 11-vuotias ruuna Horseware Hale Bob, joka starttaa maastoon sijalta 8.

Tim Lips (Hollanti)
Tim, 29, on Hollannin menestynein kenttäratsastaja. Hän oli mukana voittamassa Hollannille maailmanmestaruuspronssia viime vuonna. Hän ratsasti Lontoon olympialaisissa 15:ksi, mikä oli upeaa, koska kyseessä oli hänen ensimmäinen arvokilpailunsa seniorina. Timin arvokisamenestys on tyssännyt monta kertaa sijaan seitsemän: Badminton 2014, Luhmühlen 2015, EM 2013... Joko tästä nyt alkaisivat mitalit kirkastua myös henkilökohtaisella tasolla? Hänen isänsä Martin vastaa on niin ikään ollut kenttäratsastaja ja edustanut Hollantia. Tim ratsastaa ruunalla nimeltä Keyflow N.O.P, joka on jo 18-vuotias. Kuningaslajissa kilpaillaan terveinä ja pitkään! Ratsukko on kouluosuuden jälkeen sijalla 38.

Nicolas Touzaint (Ranska)
Nicolas, 35, on ensimmäinen ja ainoa ranskalainen, joka on voittanut Badmintonin (2008). Ateenassa 2008 hän oli voittoissassa kultajoukkueessa. Hänellä on kaiken kaikkiaan neljä EM-hopeamitalia vuosilta 2001, 2003, 2005 ja 2007 sekä pronssia vuodelta 2013. Tämän ratsastajan setä on vastuussa Ranskan maajoukkuevalmennuksesta. Hevosena hänellä on 10-vuotias ruuna Radijague. He lähtevät maasto-osuudelle sijalta 18.

Oliver Townend (Iso-Britannia)
Oliver, 32, on yksi harvoista Badminton-Burghley-kaksoisvoittajista vuodelta 2009. Viime vuoden Badmintonissa hän sijoittui toiseksi. Em-kultajoukkueeseen hän on kuulunut vuosina 2007 ja 2009 ja tämän lisäksi hänellä on lukuisia arvokisamitaleita. Hänen 11-vuotias tammansa on nimeltään Fenya´s Elegance.  Maailmanlistalla Oliver on sijalla 7.
Ratsukko starttaa maastoradalle sijalta 12.

Nicola Wilson (Iso-Britannia)
Nicola, 38, on ollut Iso-Britannian joukkueessa vuodesta 2009 ja hänen edesmennyt hevosensa Opposition Buzz saavutti laajan fanijoukon erikoisen hyppytyylinsä perusteella. Liitokavion menoa voit arvioida itse tältä muistovideolta.
Nicola on ollut mukana voittamass Iso-Britannialle  EM-kultaa 2009, EM-pronssia 2011 ja olympiahopeaa 2012. Tänä vuonan hän oli Badmintonissa seutsemäs ja Kentuckyssa kahdeksas. Maailmanlistalla hän on 8.
Ratsuna hänellä on Blair Castlessa 13-vuotias ruuna One Two Many. He ovat kouluosuuden jälkeen sijalla 4.

Sanna Siltakorpi on kouluosuuden jälkeen sijalla 45 ja Elmo Jankari 46.

Lue lisää
Virtuaalinen radankävely
EM-kilpailujen omat kotisivut
SRL - Blair Castle (lähetysten aikataulut)
FEItv.org (seuraa kilpailua livenä (maksullinen))

Lisätty 11.9.2015 klo 19.18 väliaikatiedot kouluosuuden jälkeen.


Kommentit

Suositut tekstit