Triathlonia kylmiltään

Triathlon on kiehtova laji. Hektisyys, minkä lajista toiseen vaihtaminen saa aikaiseksi, saa adrenaliinit kohoamaan. Pidän tuosta tunteesta. Yhtään en kyllä ole kiinnostunut kyseisen lajin aktiivisemmasta treenaamisesta.

Ensin olin huoltojoukko, sitten piti itsekin päästä mukaan.

Triathlonin kokeilumatka on sellainen, jonka pystyy lähes jokainen tekemään kylmiltään. Moni tosin pelkää uintimatkaa, koska se tehdään avovedessä. Toiset sanovat, että kyllä uisivat ja pyöräilisivät, mutta juokseminen siihen päälle tuntuu mahdottomalta. Ja mitä Terässika -kisaan tulee, moni sanoo, ettei voi juoda olutta. Ei ainakaan litraa niin, että siitä otetaan aikaa.

Terässika on triathlon, mutta myös performanssikilpailu, johon osallistutaan humoristisin joukkuein. Me olemme olleet mukana tylsinä taviksina ilman joukkuetta. Toistaiseksi. Kisa on suosittu ja hauska ja sitä vedetään sekä tosissaan että puolitosissaan. Nopeimmat suorittavat matkan puoleen tuntiin tai alle. Monilla performanssiosuus vaatii veronsa ja kello tikittää (sakko)aikaa pitkälle toisen tunnin puolelle. Fiilis kisassa on hyvä. Ei se urheilu nyt niin vakavaa voi olla.

Useana vuonna kisa on tullut täyteen muutamassa minuutissa siitä, kun ilmoittautuminen on avattu. Siksi olen ihan pirun ylpeä, että tänä vuonna paransin tulostani ja ylsin naisten sarjan seitsemänneksi. Sillä nimittäin varmistui automaattisesti paikka ensi vuoden kilpailuun! Viime vuonna jäin täpärästi naisten kärkikymmenikön ulkopuolelle. Olin 11.

Paransin aikaa tänä vuonna sekä uinnissa että oluenjuonnissa. Uintiin oli alkuun pettynyt, sillä ero ei ollut sekunneissa kovin merkittävä. Sitten joku sanoi, että viime vuonna uintimatka oli ollut 200m, ei 250m, mikä se tänä vuonna oli. Sitä ajatellen aikani parani ihan huomattavasti. Pyöräily meni himpun verran edellisvuotta nopeammin, mutta juoksussa talven aikana kerrytetyn 5-6kg taisivat tuntua eniten. Huono kunto antoi myös hyvän syyn jäädä hetkeksi kävelemään ja tsemppaamaan erästä kanssajuoksijaa juoksuosuudella. Haha, laupias samarialainen otti samalla tsemppiä itselleenkin.

Olut sitten onnistuikin hienosti. Ei siitä ja sen treenaamisesta sen enempää. Oli kuuma päivä. Laitetaan sen piikkiin.


Tulokset väliaikoineen (suluissa viime vuoden tulos)

Uinti 250m 06:05 (06:14)
Pyöräily 10km 24:55 (25:19)
Juoksu 3,5km 18:42 (18:23)
Olut 1l 3:17 (05:26)
Kokonaisaika 52:59 (55:11)


Lapset mukana kannustusjoukoissa

(Teräs)sikaniska.


Kommentit

Suositut tekstit