Hyvän harrastamisen Gumböle

Olen astunut ensimmäistä kertaa Gumböleen syksyllä 2007. Tintti asui siellä syksyyn 2009 saakka, oli puolitoista vuotta muualla ja palasi takaisin keväällä 2011. Kun Gumböle meni remonttiin keväällä 2013, muutimme Nuuksioon. Sieltä Tintti muutti taivaslaitumille lokakuussa 2014.

Viihdyin kyllä Gumbölessä. Vaikka minua harmittikin, ettei hevosellani ajoittain ollut tarhakaveria, paikkana Gumböle loi hyvät ja toimivat puitteet harrastamiselle. Oli loistavat maastot, kentät, estekalustot, maneesi. Tallin aikataulut mahdollistivat sen, että saatoin käydä ratsastamassa sen jälkeen, kun lapset olivat menneet nukkumaan. Yleensä sain ratsastaa aivan ylhäisessä yksinäisyydessäni. Vaikka hevosia oli tallissa yli 40, koskaan ei tuntunut olevan ruuhkaa.

Gumböle avattiin uudelleen viime talvena. Olen saanut nauttia Gumskista taas tämän kesän Karin takia. Remontin jälkeen Gumski on ollut entistä parempi. On ihanaa, kun on voinut ratsastaa aamuvarhaisella tai iltamyöhällä, mikä nyt on milloinkin parhaiten sopinut perheellisen elämään. Hevoset saavat Gumskissa vihreää ruohoa ja ovat yleensä vähintään viisi tuntia tarhassa päivittäin. Maastopolkuja riittää tallattavaksi. Tallimatkani kestää reilut 10 minuuttia. Tämä on ollut paljon rentottavampaa kuin ratsastuskoulun tai ylipäänsä kenenkään toisen luomiin aikatauluihin sitoutuminen.

Iltahetket tallilla ovat parasta. Vanhoja tuttuja on paljon ja uusiakin pilvin pimein. Ihmiset tervehtivät toisiaan, huomioivat uudet tulokkaat ja kyselevät kuulumisia. Ovat kiinnostuneita. On tuntunut hullulta joskus törmätä hevostallinetissä Gumböle-keskusteluihin, joissa paikkaa parjataan. Uskoisin, että kommenttien takana ovat sellaiset ihmiset, joilla on vaikeaa, menevät he minne tahansa. Jos ei ole nälkä, niin paskattaa.

40 harrastajan porukassa jokainen ei voi tehdä oman mielensä mukaan, vaan kaikkien on sitouduttava yhteisiin sääntöihin. Missä on paljon ihmisiä, on myös eriäviä mielipiteitä ja eroavaisuuksia siinä, miten yhteisiin sääntöihin suhtaudutaan. Silti minusta on ollut tolkuttoman ikävää, että jotkut jatkuvasti levittävät Gumbölelle netissä rumaa mainetta paikkana, jossa ihmiset riitelevät keskenään.

Täytyy aina muistaa, että se, joka ensimmäisenä on kertomassa totuuksia hankalista kanssaihmisistä, ei välttämättä ole aina se luotettavin lähde. Tämä pätee, menet mihin tahansa uuteen paikkaan. Vältä niitä, jotka alituisesti haukkuvat toisia. Heidän haukkumislistalle joudut jossain vaiheessa itsekin.

Minä ja Tintti keskiviikkokisoissa Gumbölessä vuosia sitten. Tyylikkäät aurinkolasit, eikö?

Gumbölessä järjestetään keskiviikkokisat seuraavan kerran 26.8.2015. Tervetuloa mukaan!
Kilpailukutsun löydät täältä.

Kommentit

Suositut tekstit