Hulluna expossa

Horse Show joitain vuosia sitten. Seurasin vierestä, kun nelikymppinen nainen ja kymmenvuotias tytär syöksyivät kohti expo-alueen alennuslaaria. Heillä oli kassit täynnä ostoksia. He kulkivat puolijuoksua. Taustalla olisi voinut soida Benny Hill Show ´n tunnari. Tytär ehdotti jotain ja äiti nauroi, että ehkä se voidaan ottaa tähän samaan konkurssiin. Tytär hymyili. Äiti hymyili. Kortti kaivettiin esiin - viuh-viuh!

Kahden sukupolven pyörremyrskyllä oli selvästi sama agenda: täällä on KAIKKEE ja meidän pitää saada se KAIKKI. Jos minulla äitini olisi ikinä halunnut tehdä kanssani niitä asioita, joita minä rakastin (hypistellä hevostarvikkeita), olisin taatusti hymyillyt samaa hymyä kuin nuo äiti ja tytär. Ei, olisin voittanut heidät molemmat hymyni leveydellä.

Viime vuoden expossa jäähallilla ei kyllä muistaakseni ollut näin hiljaista. Kuva Satu Pirinen

Tunnustan. En päässyt lapsena HIHSiin. Olen käynyt siellä ensimmäisen kerran vasta aikuisena. Itse asiassa ensimmäisen kerran olin HIHSissä myymässä hampurilaisia Carrolsilla, missä työskentelin ensimmäisen opiskeluvuoteni. En nähnyt yhtään hevosta, mutta haistoin ne. Se oli aikaa, jolloin en ollut hevosten kanssa missään tekemisissä.

Horse Show on joka tapauksessa elämys, kokee sen minkä ikäisenä tahansa. Olen yrittänyt ottaa sinne mukaan perhettäni, mutta tuohon äiti-tytärparin maaniseen shoppailukohtaukseen kukaan ei kanssani sorru. Lapseni eivät ole kovin kiinnostuneita hevosista. Miestäni kiinnostaa vain hevosenpaska. Kuka shoppailisi kanssani? Ja mikä vielä masentavampaa: kenelle minä voisin shoppailla? Hevoseton on onneton.

En silti luovuta. Tänä vuonna aion kokea HIHSin hyvin monenlaisissa tunnelmissa: istun katsomossa ratsastuksen hevijuusereiden kanssa, mutta myös lasteni kanssa, mieheni kanssa kaksin, ystävän kanssa sekä sellaisen, joka ei tunne hevosmaailmaa pätkääkään. Menen jokaiseen näytökseen ja koen jokaisen näytöksen eri henkilön kanssa. Väsytän tämän henkilön expoalueen ihanuuksissa ja selitän, mikäli hän ei ymmärrä asioista mitään. Ja selitän, vaikka hän ymmärtäisi.

Raportoin blogiin, millaista on kokea HIHS eri näkökulmista. Kenen kanssa pääsen expossa irti? Kenen kanssa istutaan pubissa? Kuka tahtoo jätskiä ja kenelle tuli pissahätä juuri ennen H-hetkeä? Missä vaiheessa alkoi väsyttää ja kuka leikkasi Visan?

Jos et ole vielä hankkinut lippujasi, tee se nyt. Arvontaa on tännekin luvassa, mutta sitä saadaan vielä odottaa.

Tämä postaus on osa Ruuhkavuosiratsastajan ja HIHSin yhteistyötä.
Helsinki International Horse Show Helsingin jäähallissa 22.-25.10.2015

Kommentit

Suositut tekstit