Kiva kesäkaveri

Carlo tuli tänään.

Carlo on kesäkaveri. Tinttiä viimeisimmän raskauteni aikana ratsastanut ja hoitanut Fanni (joka kirjoitti viime syksynä Tintistä tämän ihanan muistokirjoituksen), päätti tuoda uuden hevosensa Carlon Ypäjältä kotipaikkakunnalleen kesäksi. Olin luvannut jeesata aina välillä, mutta nyt jeesaan vähän enemmän: on aika vaihtaa osia. Fanni joutui ratsastusonnetomuuteen eikä voi nyt itse ratsastaa laisinkaan.

Carlo on valtava - säkä on 176cm - ja viipyy Espoossa heinäkuun loppuun asti. Katsotaan, mitä ehditään sen kanssa puuhailla. Vielähän minulla ei ole minkäänlaista hajua siitä, millaisesta kaverista on kysymys. Luotan Fanniin, joka sanoi, että Carlo on ensimmäinen hevonen Tintin jälkeen, josta hän on pitänyt tosissaan.

Se ei voi silloin olla kelvoton.


Carlo lomailee uudistuneessa Gumbölessä samalla paikalla, missä Tintin karsina aikoinaan oli.

Kommentit

 1. Olen seurannut sivusta Carloa sen ollessa samalla tallilla missä tyttäreni oli hevosilleen valmennusjaksolla, Carloa on vauhdikas ja symppis herra :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Tosi rauhallinen möhkäle oli tänään, kun tutustuttiin trailerista poisottamisen jälkeen.

   Poista
 2. Heh, hevosen koko on kovin suhteellinen käsite. Minusta Willi on täysin normaalin ja juuri passelin kokoinen, sen säkä on n. 178 cm. Eikä se ole edes tallin suurin hevonen (paitsi ehkä leveydeltään, satulan pitää olla kokoa xxwide), vaan meidän vähän alle 20 hevosen tallissa asuu tällä hetkellä neljä muuta vähintään yhtä suurta tai suurempaa hevosta. Onneksi vastapainoksi porukan pienin on miniatyyriponi, jonka säkä taitaa olla 85 cm luokkaa. Näitä kun vertaa, on vaikea välillä uskoa, että ne edustavat kuitenkin samaa eläinlajia!

  Onnea kesäkaverista, pitäkää hauskaa! Hän näyttää oikein komealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hän on komea!

   Koko tosiaan on suhteellista. Mutta toisaalta, tämä olisi riittävän kokoinen myös mieheni ratsuksi. Pitäisiköhän yrittää innostaa häntä uuden harrastuksen pariin?

   Poista
 3. Satuin tänään lukemaan Horsemail.fi:n artikkelin Gumbölestä ja kuvat kartanosta ja tallialueesta tekivät suuren vaikutuksen. Sinne kun pääsisi joskus kuvaamaan! Niissä puitteissa ilmeisesti kelpaa harrastaa hevosia ja kartanomiljöössä niin silmä kuin mielikin lepää, eikö totta? :)

  Carlo näyttää oikein sympaattiselta hevoselta, ja sillä on upea päämerkki! Mahtaako tässä tapauksessa kyse olla hyvin leveästä läsistä vai meneekö tuo jo valkopäästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gumböle on kyllä upea paikka harrastaa. Nyt etenkin kun kaikki on uutta. Eilen satulaa paikalleen kantaessani ajattelin, että pitäisikö ottaa satulahuoneessa kengät pois! :D

   Siellähän on upeaa sekin, että maastot on mahtavat. Ei uskoisi, että ollaan kaupungissa. Julkisillakin pääsee tallin viereen. Tervetuloa kuvaamaan. :)

   Poista
 4. Onnea kesäkaverista! Suloisen näköinen möhkäle :) Ja "kivaa" päästä seuraamaan Gumbölepäivityksiä; ollaan muuttamassa niille nurkille ja hetkittäin aina mietin, että pitäisiköhän muuttaa hevonenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Gumböle on tosi kiva paikka, ja hevonen lähellä kotia on upea asia!

   Poista
 5. Iloisia hevosteluja kesäkaverin kanssa! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit