Pari pientä tahtotilaa

Minä tahdon hevosen.

Tahdon itse asiassa kaksi hevosta: vanhemman opetusmestarin ja sitten nuoremman kehityskelpoisen. Ja haluaisin kehittyä kehittämiskelpiseksi sen opetusmestarin kanssa. Haluan kenttäkisoihin.

Haluaisin rikastua. Tai tulla edes niin hyvin toimeentulevaksi, ettei minun tarvitsisi laskea rahojani. Tai tienaisinpa edes niiden hevoskulujen verran enemmän kuukaudessa. Haluaisin isomman asunnon ja isomman ulkovaraston kaikille hevoskamoille, joista en ole osannut luopua. Haluaisin osata luopua.

Haluan laihtua. Haluan syödä jätskiä lihomatta. Haluaisin kotiin siivoojan ja kodinhoitohuoneen. Haluaisin isomman kodin ja sinne kunnolliset kaapit ja vaatehuoneen. Haluaisin ison pakastimen, jotta kaikki anopin tuomat marjat mahtuisivat sinne paremmin. Haluaisin olla ihminen, joka nauttisi marja- ja sienimetsällä käymisestä.

Haluaisin uudet korkkarit, sekä säärikarvat, jotka lopettaisivat kasvamisen. Haluaisin vapautua ikuisen vahaamisen ja sokeroinnin ikeestä. Haluaisin tuuheat hiukset ja suorat, pitkät sääret. Haluaisin ostaa edullisesti koon 38 malliparikenkiä.

Haluaisin viettää viikonlopun tai vaikka viikon yksin kotona. Katsoisin Sinkkuelämää ja söisin karkkia ja sipsejä niin, että niistä pitäisi tulla jo paha olo, mutta ei sitten tulisikaan. Haluaisin hyvin istuvat farkut ja kestotilauksena kaikki hyvät hevoslehdet kotiinkannettuna. Haluaisin kahviautomaatin, josta saisin älyttömän ihanaa lattea napinpainalluksella. Haluaisin terassin, jolla lukisin aamulla hevoslehtiäni ja joisin latteani kenenkään häiritsemättä. Haluaisin olla aamuvirkku, jotta ehtisin sinne pihalle kahvinjuontiin.

Haluaisin viettää enemmän aikaa mieheni kanssa kahden. Tehdä niitä juttuja, mitä teimme ennen kuin lapset syntyivät. Haluaisin ajatella, että ihmiset ovat kaikki pohjimmiltaan hyviä, mitä oikeastaan teenkin, mutta aina välillä vain vähän epäilen. Haluaisin osata vaieta useammin, mutta avata suuni kun koen vääryyttä. Olen liian usein hiljaa ja sopeudun, vaikka lähipiiri on tästä eri mieltä.

Haluaisin heittäytyä lattialle itkemään väärän värisestä mehumukista. Haluaisin, että minun vasta täytyisi opetella sietämään sitä, etten voi saada elämässä kaikkea. Haluaisin, etten olisi kyynistynyt ja turhautunut.

Haluaisin olla kaksivuotias. Se näyttää hurjan mukavalta. Joisin tuttipullosta maitoa ja tulisin hyvälle tuulelle leuan alta kutittamisesta.


Kommentit

Suositut tekstit