Kevät ja terassi

Maunomies on hevonen, josta tuli heti ensitapaamisella sellainen olo, että jos sen veisi baariin, se tilaisi ison tuopin keppanaa hanasta. Ihan Karhua tai Koffia. Sitten se istahtaisi pöytään ja joisi tuopin yhdellä huikalla. Se olisi ylpeä suomalaisuudestaan ja uskoisi pärjäävänsä pakkasessa paremmin kuin moni muu. Ja pärjäisikin. Se röyhtäisisi, pieraisisi ja tekisi pitkän päivän. Sitten kun sillä menisi hermot, se vetäisi pienet pierupukit ja sanoisi ison, kovan sanan.

Maunomiehelle riitti. Kuva Erica Lilja

Herkkis taas on sellainen hipsteri, että se todennäköisesti hifistelisi pintahiivaoluiden tai vuosikertaviinien kanssa. Se miettisi asukokonaisuutta ennen terassille lähtöä ja toteasi näyttävänsä ylivertaiselta suuhteessa Maunomieheen. Se virittäisi aurinkolaseja silmilleen ja vaihtaisi terassipöytää auringon aseman mukaan. Se olisi varma, että sen ulkokuorella saisi kaikki naiset ja että se voisi VIP-illan jälkeen etuilla taksijonossa.

Valkoinen ystäväni olisi ehkä vähän samaa sarjaa kuin Mauno-mies. Sille maistuisi ehkä lonkero jäillä. Se ei välittäisi, vaikka Mauno-mies sen seurassa vähän pieraisisi, kunhan sen lonkerossa olisi vain jäitä. Se mieluummin räpläisi kännykkäänsä kuin keskustelisi.

Tintin kanssa olisimme viime vuosina juoneet portviiniä ja syöneet suklaakakkua. Vahvaa ja kehittynyttä, mutta aika viipyilevää olisi meno ollut. Sitten nukkumaan.

Tai jos ehkä vielä kuitenkin toinen lasillinen? Voihan tästä elämästä joskus nauttiakin. Terassivalintani olisi ehkä kuitenkin Maunomies. Sitä paitsi se innostui ajatuksesta niin, että kun juttelin tätä asiaa ääneen estetunnin päätteeksi, se alkoikin kaahata tallille.

Ei pitäisi leikkiä, kun toinen otti ihan tosissaan.

Maunomies leikkii. Kuva: Alica Lilja


Maunomies hyppää. Viime kesänä hankittu hevospallo ei kestänyt talvipakkasia ja päätyi nyt pelotteeksi esteen päälle. Kuva Alica Lilja

Maunomies tulee ihan puskista hurjan haudan yli. Kuva Alica Lilja

Mitäs juomaa teille saisi olla?


Kommentit

 1. Dizzy-poni on sellainen pissis, että tarvitsee vain pari alkoholitonta sidukkaa ja sitten ollaankin jo aika soossissa! Hauska teksti :))

  VastaaPoista
 2. Keski-ikäistyvä maalaisjunttini tirmaisisi puolalaisten maanmiestensä tapaan puolikkaan juomalasillisen vodkaa ja sen jälkeen tanssisi pöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko miehekästä. Luuletko, että tanssisi myös jotain ripaskan tyyppistä?

   Poista
 3. Mein Prinsessa siemailisi lasillisen hyvinkehittynyttä kuplajuomaa kavereiden kanssa. Muutaman lasillisen jälkeen kuuluisi jo hihitys tyttöjen kesken ja alkaisi vieno vilkuilu poikaporukoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siis ihan sikahyvä keskittymiskyky. Oltaisiin lähdössä baariin tyttöjen kanssa, mutta hetken päästä kaikki kaverit unohtuu. :D

   Poista
 4. Meillä ruotsalainen kuninkaallinen joisi vain parasta ja upeinta konjakkia, mutta jos seura muuttuisi yhtään lapsellisemmaksi olisi juomana fanta suoraan pullosta ja sen jälkeen tyttöjen luokse naurattamaan, ja onneaan kokeilemaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoho, mahta aolla melkoinen kaveri. Tuo on jo kerrassaan ristiriitainen yhdistelmä!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit