Isoissa kisoissa ei palkita pelkkää voittajaa ja sijoittuneita

Maailman vaativimpiin kenttäkilpailuihin lukeutuvassa Badmintonissa ei palkita vain voittajaa. Tänä vuonna voiton vei lähes kaksimetrinen William Fox-Pitt, mutta palkintoja jaettiin muistakin kuin pelkistä ratsastuksellisista ansioista.

Fox-Pittin ensimmäinen ja edellinen voitto on vuodelta 2004 hevosella Tamarillo. Nyt ratsuna Chilli Morning (kuvassa). Kuva sivustolta http://www.badminton-horse.co.uk/index.php/william-fox-pitt-wins-second-mitsubishi-motors-badminton-title/

Mitsubishi Motors Trophy´n saa voittajahevosen omistaja. Fox- Pittin ratsun Chilli Morning omistaa Christopher Stone.

Butler Bowl annetaan parhaalle brittiratsastajalle. Tällä kertaa palkinnon pokkasi William Fox-Pitt.

Mark Holliday Memorial Trophy annetaan voittajahevosen hoitajalle. Sen pokkasi luonnollisesti Jackie Potts, William Fox-Pittin luottonainen ja pitkäaikainen hevosenhoitaja.

Silver Jubilee Plate jaetaan parhaalle ratsastajalle, joka ratsastaa omassa omistuksessaan olevaa hevosta. Nyt sen sai Saksan Ingrid Klimke, joka sijoittui toiseksi hevosellaan Horseware Hale Bob.

Lawrence Rook Trophy jaetaan parhaalle brittiratsastajalle, joka osallistuu kilpailuun ensimmäistä kertaa. 26-vuotias Ben Way ratsasti sijalle 32 hevosellaan Galley Light.

Glentrool Trophy jaetaan ratsukolle, joka pystyy eniten parantamaan tulostaan koulukokeen jälkeen. Irlannin Joseph Murphy ja Sportsfield Othello olivat koulukokeen jälkeen vasta sijalla 70, mutta sijoittuivat kokonaistuloksessa sijalle 25. On tarpeen huomata, että kouluratsastustuloksella 61,07% ei ylletä tällä tasolla kovinkaan korkeisiin sijoituksiin. Kisaa vielä koulu- ja maastokokeen jälkeen johtaneen Uuden-Seelannin Andrew Nicholsonin koulukokeen tulos oli huikeat 74,8%. Estekokeessa hänen hevosensa Nereo kuitenkin kolisteli puomeja alas urakalla ja Nicholson tippui sijalle 6, varmistaen samalla Fox-Pittin voiton.

Frank Weldon Memorial Trophyn saa nuorin englantilaisomistuksessa oleva ja englantilaisen ratsastama hevonen 12 parhaan ratsukon joukossa. Tällä kertaa hevonen oli Pippa Funellin Redesigned. Hevonen on syntynyt vuonna 2001 eli on tällä hetkellä 14-vuotias. On hauskaa, että täällä Suomessa monet kutsuvat tämän ikäisiä hevosia vanhoiksi ja eläkeläisiksi!

William Miflin Memorial Trophy jaetaan ratsukolle, jolla on virheetön ja lähinnä ihanneaikaa suoritettu maastokoe. Sen sai nyt Uuden-Seelannin Tim Price hevosella Ringwood Sky Boy. Heidän lopullinen sijoituksensa oli 15.

Gotswolf Live Trophy on parhaan paikallisen ratsastajan palkinto. Se voidaan jakaa vain sellaiselle, jolla on pysyvä osoite jossain määrätyistä paikoista ja joka ei ole edustanut Englantia aikuisten maajoukkueessa.

Farriers Prize jaetaan parhaasta kengityksestä hevosen sekä kengittäjälle että hevosen omistajalle.

Beaufort Embryo Transfer palkitsee parhaan Englannissa kasvatetun hevosen. Kyseinen yritys tarjoaa sijaiskohtupalveluja. Jännittävää, lue siitä lisää täältä. Myös voittajahevosen kasvattaja palkittiin, ja tämä palkinto meni Saksaan.

Pelkkiä pystejä maailman vaativimpiin kenttäkilpailuihin lukeutuva kisa ei kuitenkaan jaa, vaan siellä kilpaillaan ihan sievoisista rahasummista. Voittaja saa 80 000 puntaa.

Millaisia erikoispalkintoja Suomessa järjestettävissä kisoissa olet nähnyt jaettavan? Ainakin Mågen Elämää- blogin Jonna sai joskus kenttäistunnastaan kunniamaininnan.

Lue lisää palkinnoista täältä.

P.S. Toinen suosikkini, Uuden Seelannen teräsmies Mark Todd sijoittui neljänneksi hevosellaan Leonidas II. Hän ratsasti kisassa kaksi hevosta. Mary Kingin hevonen Kings Temptress ei päässyt läpi eläinlääkärintarkastuksesta koulukokeen jälkeen.

Kommentit

Suositut tekstit