HIHS 2015 - esimakua tulevasta

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Helsinki International Horse Show´n kanssa.
Helsinki International Horse Show järjestetään myös tänä vuonna lokakuun loppupuolella, tarkemmin 22.-25.10.2015. Täytyy myöntää, että ajankohta hiukan opettajaa harmittaa; vuosikaudet HIHS pidettiin aina koulujen syyslomalla, mikä mahdollisti osallistumisen moniin eri tapahtumiin. 2016 on kuitenkin luvassa taas paluu lomatunnelmiin, jolloin minä ja koululaiset saamme mellestää HIHSissä kaikki päivät.

Paikka pysyy viime vuodesta ennallaan, joten jäähallilla tavataan. Jäähallin sijainti onkin hyvä, sillä Hartwall Areenan sijainti on sellainen "lähellä ja keskellä, muttei kuitenkaan." Jäähalli on helposti saavutettavissa, myös julkisilla. (huomaatteko, että pääkaupunkiseudulla asuvan mielestä julkisilla pitää päästä aivan ovelle, jotta yhteyksiä voidaan kutsua hyviksi yhteyksiksi)

http://www.aebc.com.au/andrewmclean
Tänä vuonna HIHS järjestää yhteistyössä SRL:n kanssa yhteistyössä "4 Your Horse" -tapahtumapäivän, jossa paneudutaan hevosen hyvinvointiin luentojen ja esitysten kautta. Tapahtuma avaa viikon Helsingin Jäähallissa tiistaina 20.10. klo 14-23. Asiantuntijaseminaari luentoineen järjestetään klo 14-18 ja tämän jälkeen live-esityksistä pääsee nauttimaan aina klo 23.00 saakka.

Ulkomaisista kovista nimistä klinikoista ja luentoja pitämään saapuu australialainen hevoskouluttaja ja kenttäratsastaja Andrew McLean. MacLean on edustanut Australiaa kenttämaajoukkueessa ja kilpaillut lukuisia vaativia kenttäkisoja, mutta erityisesti hän on yksi maailman johtavia hevosten käyttäytymisen asiantuntijoita. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja hevoskoulutuksesta ja luennoinut yli 10 vuoden ajan Tasmanian yliopistossa hevoskoulutuksesta. Voit tutustua Andrew MacLeanin elämäntyöhön hänen nettisivuillaan täällä. Erityisesti hänen "8 hevoskoulutuksessa huomioitavaa perusperiaatetta" vakuuttavat varmasti meistä valtaosan.

Kotimaisista hevoskouluttajista paikalla ovat varmasti kaikkien tuntemat Tuire Kaimio ja Kari Vepsä. Heidän lisäkseen tietoa hevosen hyvinvoinnista ja koulutuksesta jakavat monet muut kotimaiset nimet. Mikä hieno avaus hienolle kisaviikolle!

Lipunmyynti tapahtumaan alkaa 5.5. Nyt on hyvä aika suunnitella, mihin tapahtumiin osallistua. Ja miehet ehtivät ostaa lippuja myös äitienpäivälahjaksi! Oivia lahjavinkkejä löytyy myös Australian Equine Behavior Centren nettisivujen kaupasta.

Kommentit

Suositut tekstit