Satulasta luistuja tarjoaa kakkua
En ole mikään sokerileipuri, mutta kuten Cajus sanoo, toiset oppivat ratsastamaan ja toiset leipomaan. Olen tippumisteni ansiosta kehittynyt siis myös leipomisessa. Toivottavasti ratsastuksessakin.
Tämän kakun idea tuli Kinuskikissalta, mutta tapani mukaisesti muutin ohjetta, koska ei minulla koskaan ole riittävästi oikeita aineksia kotona. Kermavaahdon ja tuorejuuston suhde ei ole niin justiinsa, koska liivate hyydyttää kakun. Valkuaiset voi varmaan halutessaan jättää pois. Pohjan keksit voi varmasti olla mitä vain keksejä. Ja nesteeksi kelpaa mikä vain, mistä tykkäät.
Tämän kakun idea tuli Kinuskikissalta, mutta tapani mukaisesti muutin ohjetta, koska ei minulla koskaan ole riittävästi oikeita aineksia kotona. Kermavaahdon ja tuorejuuston suhde ei ole niin justiinsa, koska liivate hyydyttää kakun. Valkuaiset voi varmaan halutessaan jättää pois. Pohjan keksit voi varmasti olla mitä vain keksejä. Ja nesteeksi kelpaa mikä vain, mistä tykkäät.
![]() |
Asettelusta viis. Idea ja maku ovat tärkeimmät |
Cappuccino-juustokakku
Pohja
240g Digestive-keksejä
125g voita
Täyte
4dl kuohukermaa
400g tuorejuustoa
3 valkuaista
125g tomusokeria
4 liivatetta
1dl Cappuccinoa (pikakahvijauheesta)
Pinnalle
kaakaojauhetta
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiinnitä reunus paikalleen. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää siihen tomusokeri siivilän läpi. Lisää tuorejuusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita kermavaahto-tuorejuustoseoksen joukkoon.
Valmista cappuccino. Purista liivatteista vesi ja liota ne kahviin. Lisää kahviseos täytteen joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperisuikaleilla ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa. (ilmeisesti sen pitäisi hyytyä kolmessa tunnissa, mutta itse olen tehnyt edellisenä päivänä)
Ripottele ennen tarjoilua päälle kaakaojauhetta, niin ei tarvitse miettiä, onko kakun pinta siisti ja sileä.
Kyllä meillä aina kakkua huudellaan kun joku tippuu mutta harvemmin toteutuksen tasolle menee. Tallilla asuu yksi hyvin menestyvä ravuri, sen omistaja tuopi voittokakkua välistä aina pöytään :)
VastaaPoistaMinusta on ihanaa, että pidetään kiinni. Se luo yhteisöllisen tunteen, kun aina välillä istutaan yhdessä herkuttelemaan. Nyt tein niin ison kakun, että riitti kahden ryhmän ratsastajille. Tuttujahan me kaikki ollaan. 😊
PoistaVanhalla tallilla jos joku ehti huutaa kakku ennenkuin kiipesit takaisin selkään, oli se tehtävä. Nykyisellä tallilla ihmisiä tipahtelee harvoin (lauantainakaan ei onneksi ollut todistajia :D), eikä kakkukulttuuri muutenkaan ole vahva, mutta väärä kevennys tai väärä laukka oli ennen siideri, nykyään kuohari, koska opettajamme kyllästyi sanomaan aina samoista asioista samoille ihmisille :D
VastaaPoistaMeillä kakkua ei tarvitse tehdä, jos ehtii ennen maahan laskeutumista huutaa, että aikoo tulla alas. 😉
PoistaMulla ainakin leipomisen taito kehittynyt mitä enemmän oon ratsastanu... Tai reagtionopeus ainaki, jos ehtii huudahtaa "laskeudun ratsailta" ennen ku päätyy maahan asti, välttyy leipomiselta ;D
VastaaPoistaAivan, sittenhän ei tartte leipoa, jos ehtii tuon sanoa!
Poista