Mitä joululahjaksi hevosihmiselle?

Tähän aikaan vuodesta moni hevosihmisen läheinen miettii, mitä sille hullulle hankkisi lahjaksi. Lahjakortit hevostarvikeliikkeisiin ovat luonnollisesti helppoja tapoja tehdä hevosihmisiä iloiseksi, mutta jos lahjakortin saajalla on hevonen, hän ostaa lahjakortilla tavaraa hevoselle, ei itselleen. Muutenkaan lahjakortti ei ole oikein, noh, oikea lahja, mikäli sitä ei ole tarkkaan jyvitetty johonkin tiettyyn tarkoitukseen.

Tässä tulee 24 vinkkiä, joissa lahjan saaja ei ole hevonen vaan sen ratsastaja. Ja muista, että mikään ei ole niin suuri rakkauden teko kuin ostaa lahjan lisäksi hevoskarkkeja hänen hevoselleen. Niitä saa useimmista Prismoista.

Ja vielä lopuksi: lahjan ei aina tarvitse liittyä hevosiin. Vaikka se ei aina näytä siltä, elämää on tallin ulkopuolellakin ja joskus velvoite mennä muualle on parasta, mitä hevosihminen voi toivoa.

1. Eero Aarnion Poni- sarja

Laadukkaat ja tyylikkäät lakanat. http://www.designeeroaarnio.com/Poni-pussilakana-ja-tyynyliina
Ihanat mukit ja muut astiat http://www.designeeroaarnio.com/Poni-muki

Ihania unia uusissa lakanoissa. Kuva sivustolta http://www.designeeroaarnio.com

2. Hieronta

Ratsastajilla on aina alaselkä jumissa ja koska kuntosalikortti on lahjana samaa kaliiberia kuin keittokirja (ellei nyt ole ihan varma, että saaja ymmärtää sen oikein), hieronta kannattaa aina. Hierontakoulujen hinnat ovat lisäksi aika edullisia. Esimerkiksi Espoossa Isossa Omenassa Suomen hierojakoulun kokovartalohieronta maksaa 45€/80min. hierojaopiskelijalta hieronnan saa vieläkin edullisemmin. http://suomenhierojakoulut.fi/espoon-hierojakoulu/ajankohtaista/

2. Hevosenjouhikoru

Mikäli lahjan saajalla on oma ratsu, hän varmasti nauttisi koulahjakortista, jolla hän voi teettää korun oman hevosensa jouhista. Tällöin oikea osoite on nannasalmi.com. Hinnat alk. 370 € ja hinta määräytyy sekä korun koon että käytettään materiaalin mukaan. Luonnollisesti valkokulta ja timantit ovat kalliimpia kuin hopea ja zirkonit.

http://www.nannasalmi.com

4. Hevoskirja tai -DVD

Suomessa valikoimat ovat ehkä vähän kehnoja, siksi suosittelen shoppaamaan ulkomailta. Amazon sekä Horse&Riderin nettisivut tarjoavat aarreaitan englanninkielistä kirjallisuutta ja opetusvideoita. Hakusanoilla tumpelompikin keksii, mitä hakea: show jumping= esteratsastus, dressage= kouluratsastus, eventing= kenttäratsastus.
http://www.amazon.co.uk
http://www.horseandrideruk.com/shop/
5. Hevoaiheinen ihan-mikä-vaan

Horsey-gifts tarjoaa suoranaisen aarreaitan hevosaiheista krääsää: laukkuja, tyynyjä, pyjamia, huppareita, mitä vain ikinä keksitkin! http://www.horsey-gifts.com

Ilo olisi käydä vessassa! Thelwell- vessanistuin 45£, kuva sivustolta http://www.horsey-gifts.com


6. Mieluummin olisin tallilla -muki

Ruuhkavuosiratsastajan Mieluummin olisin tallilla -muki ei esittelyjä kaipaa. Löydät niitä Chia de Gracian verkkokaupasta. Hinta 15€.
http://www.chiadegracia.fi/tuotteet.html?id=19/45

7. Äiti ratsastaa nyt -paita

Ruuhkavuosiratsastajan Äiti ratsastaa nyt -paita on jokaisen ratsastavan äidin joululahjatoive. Kun tämän lisäksi saa vielä aikaa ratsastaa, pysyy äiti järjissään. Hinta 19€
http://www.chiadegracia.fi/tuotteet.html?id=17/

8. Työrukkaset

Nyt tuli halpa ostos, mutta tästä kiittää pakkasessa ratsastava rouva: kumipintaiset työrukkaset irtoavat rautakaupasta alle vitosella ja pitoa on enemmän kuin pienessä kylässä!

9. Käsilaukku

Voi olla aika lailla hasardi ostos, mutta jos olet varma lahjan saajan tyylistä, hevosaiheinen käsilaukku voi ihastuttaa. Okay´silta saa hevosaiheisia Suomessa tehtyjä käsilaukkuja ja HV Pololla on niin ikään hevosaiheisia laukkuja, joita myy useimmat ratsastustarvikeliikkeet, kuten Hevosväylä. Longchampin laukuista löytyy niin ikään hevosia.
http://www.hevosvayla.fi/category/39/laukut
http://www.okays.fi
http://fi.longchamp.com/

Kotimaiset hevosaiheiset käsilaukut Okay´silta. Kuva Erica Lilja


10. Martha Ridewear- vaatelahjakortti

Martha Ridewear- vaatteet sopivat myös vapaa-aikaan, vaikka ovat ensisijaisesti ratsastusvaatteita. Hintansa puolesta eivät ehkä ole niitä vaatteita, joita rouva itse itselleen ostaisi, joten lahjana ihastuttaa varmasti. Saat ostettua lahjakortin Ridmeristä. http://www.ridmer.fi

Agnes chinos waxed. Minun toivelistallani! Kuva sivustolta http://martharidewear.tictail.com

11. Softshell- ratastushousut

Tämä kannattaa hankkia lahjakorttina, sillä kokoa on aika vaikea arvioida. Mountain Horsen Nordica Softshell -talviratsastushousuja ovat monet kehuneet. Niitä myyvät useimmat ratsastustarvikeliikkeet, varmasti joku myös kotipaikkakunnallanne.

12. Kypärämyssyt ja kaulurit

Näitä löydät helposti Prismankin urheiluosastolta. Useampien talviurheilulajien varusteet sopivat kätevästi myös ratsastukseen. Alk 10€.

13. Lämmittimet

Uudelleen aktivoituvat tai kertakäyttöiset käden- ja varpaidenlämmittäjät helpottavat niiden elämää, jotka joutuvat kyyhöttelemään maneesin katsomossa tai kentänlaidalla talvipakkasessa. Tähän voi liittää mukaan varsinaisen survivor- kitin: lämpöpeitettä, termosmukin, styroksista tehnyt alusen takapuolen alle. Biltema voisi olla hyvä ostospaikka.

Kertakäyttöiset varpaanlämmittimet 2,50€. Kuva sivustolta http://www.retkiaitta.fi

14. Hevostaidetta

Jos kestät ajatuksen siitä, että hevoset näkyvät kotonanne vielä enemmän, hanki hevostaidetta. Sitä tekee esimerkiksi Tarja Stegars, jonka taiteen tuotto lahjoitetaan kokonaan eläintensuojelutyöhön. http://www.tarjastegarsart.com

15. Tee lahjoitus hevossairaalan maneesihankkeelle

Jos rakkaallasi oikeasti on jo kaikkea, lahjoita hänen puolestaan Helsingin yliopistollisen hevossairaalan maneesihankkeelle. Tämän lisäksi kannattaa ehkä ostaa jotain muutakin, sillä useimmiten ihmiset puhuvat haluavansa lahjoittaa lahjansa, mutta jos eivät saa yhtään pakettia itselleen, aattoilta saattaa olla hiukan, hmm, pilalla… Ja sitä et varmaankaan halua.
http://www.helsinki.fi/insight/lahjoituskohteet/muut-kohteet/maneesi.html

16. Back on Track

Jos lahjan saajalla on hevonen, hän saattaa vannoa sen hoidossa Back on trackin nimeen, mutta ei omista itse yhtään tuotetta. Voit muuttaa asian kätevästi. Back on Trackilla on paljon tuotteita myös ihmisille. Tämä on ehkä romanttisuudessaan samaa kaliiberia kuin villahousut, mutta lahjan saaja arvostaa sitä varmasti! http://www.backontrack.com/fi/tuotteet/ihmiset/

Back on Track -leveä selänlämmitin. Kuva sivustolta

17.  Ratsastustoppahame

Lämmittää talvipakkasilla, mutta pitoa on enemmän kuin ratsastustoppahousuissa. Näitä myyvät monet ratsastustarvikeliikkeet, esimerkiksi Hööks ja hintaa tulee alle 50€

Kuva sivustolta

18. Ratsastusloma

Jos haluat lähtettää kultasi jonnekin yksin tai ystävien kanssa, ota yhteyttä esimerkiksi
http://www.viahippo.fi/ratsastusmatkat/

19. Loma kahdelle

Miltä kuulostaisi romanttinen viikonloppu Wienissä, espanjalaisen ratastuskoulun näytös ja Sacher-kakkua?
Kekkolan kartanossa voi ratsastusleirien lisäksi harrastaa myös tennistä ja kalastusta. Ehkä sieltä löytyy tekemistä teille molemmille?
http://www.kekkolankartano.fi

Kukahan järjestäisi leirejä, joissa olisi saman aikaan (miesten) alkeisryhmä ja (naisten) pidempään ratsastaneiden ryhmä?

20. Valmennustunti

Jos haluat yllättää, vaatii salapoliisityötä selvittää, kenen valmennukseen rakkaasi haluaisi mieluiten mennä ja miten sen voisi parhaiten toteuttaa. Riippuen ryhmäkoosta, varaa tähän rahaa ainakin 70 euroa, mieluusti enemmän.

21. Kotimaista hevoskirjallisuutta

Tarkista hänen kirjahyllynsä. Jos sieltä ei löydy Kyra Kyrklundin Ratsastuksen taitoa tai Tuire Kaimion Hevosen kanssa -kirjaa, korjaa asia. Noin 30 €, löydät nämä lähes jokaisesta kirjakaupasta.
Mielekästä luettavaa pukinkonttiin löydät myös Vudekalta: http://www.vudeka.fi/

22. Hevostiimin jäsenyys

Kotimaisia videoita ratsastuksesta sekä muita treenivinkkejä. Tasosta riippuen 10-20€/ kk
http://hevostiimi.fi/

23. Hevoslehden vuosikerta

Ratsastajainliiton jäsenille tulee Hippos ja monelle siihen vielä päälle Hevoset&Ratsastus, Hevosmaailma, Hevosurheilu, Tunne hevonen tai Hevosenomistajien keskusliiton jäsenlehti Hevosenomistaja.

Riippuen kielitaidosta, myös Suomen rajojen ulkopuolella on paljon mielenkiintoisia hevoslehtiä luettavaksi. Näillä voidaan nostaa perheen teininkin kielitaito ns. nextille levelille.
Horse&Rider http://www.horseandrideruk.com/
Hästmagazinet http://www.hastmagazinet.com/
Reitsport Magazin http://www.reitsport-magazin.net/


24. Lahjakortti alusvaateliikkeeseen

Mikään ei ole ratsastajalle niin tärkeää kuin tukevat urheiluliivit. Ratsastusliiveiltä vaaditaan samoja ominaisuuksia kuin juoksijan liiveiltä. Älä osta tätä lahjakorttia muualta kuin asiantuntevasta liiviliikkeestä.

Tässä tapauksessa voi ehkä jättää lahjan saajalle mahdollisuuden käyttää lahjansa ihan minkälaisten tahansa liivien ostamiseen. Tuskin se sinua haittaa kuitenkaan.

Schock Absorber Run S5044. Kuva lainattu sivustoltaBonuspuuhaa joulunpyhiksi: Maalatkaa kuva hevosesta seinään.
Ohjeet täällä http://www.ruuhkavuosiratsastaja.fi/2010/11/projektina-hevonen-seinalle.html

Mitä sinä toivot pukilta?


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit