Etsinnässä kiva vuokrahevonen

Esikoista odottaessa 2010
Ei, en oikeasti etsi vuokrahevosta. Seitsemän vuotta sitten kuitenkin etsin ja Hevostalli.netin kautta löysin Tintin, jonka sittemmin ostin itselleni. Sen jälkeen olen löytänyt kyseisen sivuston kautta monta ihanaa vuokraajaa.

Lueskelin tuossa aikani kuluksi vuokraukseen liittyvää keskusteluketjua samalta sivustolta. Yleinen virsi tuntuu olevan, että vuokraajat katoavat eivätkä hoida hommiaan. Voit lukea ketjua täällä.

Aika lailla selväksi näiden ketjujen perusteella tulee yksi asia: ei ilmoituksilla etsitä kivaa vuokrahevosta vaan niillä haetaan ihmisiä: jos hevonen on kiva, mutta omistaja ei, vuokrasuhteesta tulee painajainen. Sama pätee vuokraajaan: hyvät ratsastustaidot eivät paljoa paina, jos ihminen ei tule paikalle silloin, kun sovitaan.

Minulle ja Tintille ei tapahtunut vuosien aikana yhtään hutia. Kaikki Tinttiä vuokranneet ovat hoitaneet sitä kuin omaansa, ratsastaneet sovitusti ja tulleet ajallaan. Jos ovat estyneet, ovat aina ilmoittaneet. Jokaisen kanssa sopimukset on tehty kirjallisesti molempien osapuolien oikeudet ja velvollisuudet läpikäyden, ja sovitusta on joustettu puolin ja toisin, jos se on katsottu tarpeelliseksi. Olen saanut apua silloin, kun Tinttiä on pitänyt ihan vain talutella tai olen ollut itse kipeä, ja olen toivottavasti myös pystynyt olemaan joustava takaisin.

"Jokaisen kanssa sopimukset on tehty kirjallisesti molempien osapuolien oikeudet ja velvollisuudet läpikäyden."


Kuopus vatsassa 2013
Peruslähtökohta minulla on aina ollut, että vastuu hevosesta on minun. Onhan se toki ikävää, jos joku sairastuu vuokrauspäivänsä aamuna, mutta ei kenenkään velvollisuus ole mennä kipeänä tallille. Työ- ja lapsiesteitäkin voi tulla. Sellaista elämä on, niin minulla kuin muillakin.

Nyt siis kiitokset kaikista näistä vuosista Sanna, Hanna, Heidi, Aino, Sara, Soile, Fanni, Fanny, Katja, Marja, Marjut, Laura ja Annika. En olisi ikinä selvinnyt ilman teitä!

**************************************

P.S. Team Tintille ehti viiden vuoden aikana syntyä (omat mukaan lukien) kahdeksan lasta, ja muutama vuokraaja lopetti livahtaessaan toiseen kaupunkiin opiskelemaan. Siinä perimmäiset syyt siihen, että lista on näin pitkä!

Kommentit

Suositut tekstit