nannasalmi.com - sinettinä ranteessa

Tämä teksti on toteutettu yhteistyössä nannasalmi.com´in kanssa.
(In English)

Maailmassa on paljon kauniita asioita. Muistot ovat niistä parhaimpia.

Olen kirjoittanut paljon hevosten vanhenemisesta, vanhojen hevosten liikuttamisesta ja hevosten loppusijoituksesta. Kun ajattelen omaa Tinttiäni, minulle tulee nykyisin aina vain useammin mieleen se tosiasia, ettei meillä ole monia yhteisiä vuosia enää edessä.

Hevosesta luopuminen ei ole helppo asia, vaikka sen miten itselleen järkeilee. Lapsena leikkasin jokaisen leirihoitohevosen sekä myöhemmin niiden oikeiden hoitohevosten jouhia muistoksi valokuva-albumin väliin laitettavaksi. Lähetin Hevoshullu-lehdessä Misty vastaa -palstaa kirjoittaneelle Misty-hevoselle fanipostia ja sain vastauksen - jouhien kera! Lue siitä täältä.

Edes nyt aikuisena tarve saada hevosesta jotain konkreettista muistoksi ei ole hävinnyt mihinkään. Ottaisinko kuvan? Tallentaisinko videon? Vai painaisinko vain tarkasti mieleen, miltä samettinen turpa tuntuu ihoa vasten; miltä tuntui tehdä ensimmäiset ja samalla viimeisiksi jääneet kenttäkisat? Miten olen istunut hevosen heinäkasan päällä karsinassa ja itkenyt väsymystäni, mutta tuntenut silti oloni siunatuksi saadessani olla oman hevoseni seurassa.

"Paina minut sinetetiksi sydäntäsi vasten. Pane sinetiksi ranteesi nauhaan." (Laul 8:6)

Tästä päivästä lähtien Tintti on kiedottuna ranteeseeni. Kun hevosille antaa pikkusormen, ne vievät lopulta koko käden. Nanna Salmi on tehnyt yksilöllisiä kudottuja jouhikoruja vuodesta 2002. Materiaalina käytetään lähes täysin asiakkaan itsensä toimittamia jouhia. Kun jouhet kudotaan nauhaksi ja nauha yhdistyy hopeaan, kultaan tai valkokultaan, saadaan aikaiseksi sanoinkuvaamattoman kauniita ja täysin ainutlaatuisia koruja: rannerenkaita, sormuksia, riipuksia, korvakoruja, solmioneuloja, kalvosinnappeja ja plastrong-neuloja. Alla näkyvä rannerengas on tehty Tintin jouhista.


Vaikka hevoskorun teettäminen ei olisi sinulle juuri nyt ajankohtaista, käy silti katsomassa jouhien mittausohjeet ja ota talteen riittävä määrä oikean pituisia jouhia jo nyt. Nannan jouhikoruihin, mallistoon ja mittausohjeisiin voi tutustua hänen nettisivuillaan http://www.nannasalmi.com

Nannasalmi Design´in Facebook- sivuilta löydät myös tarinan hevosenjouhikorujen takaa (Nannan haastattelu, englanninkielinen) sekä monta koskettavaa tarinaa siitä, miten tärkeiksi korut ovat kantajilleen tulleet. Jokainen meistä pääsee varmasti lähelle sen teinitytön tarinaa, jota kiellettiin leikkaamasta yhtäkään jouhta hoitohevosensa harjasta tai hännästä, mutta joka keräsi irronneita jouhia, säästi taskurahansa ja sai lopulta sen rannekorun, mistä oli haaveillut.

Meillä on kaikilla aarteemme. Ne ovat mittaamattomia.

Kommentit

Suositut tekstit