Alapääjuttuja, osa 2

Puhutaan alapääjuttuja on yksi blogini suosituimmista teksteistä. Lähes päivittäin joku googlettaa ratsastusta ja hankaumia alapäässä/nivusissa.

Tein viime viikolla pitkän uittoreissun hevosellani ilman satulaa. Jalkaani laitoin löysät typerät shortsit, joissa on paksu takasauma. Virhe. Todella paha virhe!


Koska Tintillä on iso säkä, joutuu sillä ilman satulaa ratsastaessaan tekemään ratkaisun siitä, haluaako tulla kipeäksi edestä vai takaa. Normaali ihminen valitsee satulan kanssa ratsastamisen, minä takapääni kipeyttämisen. Kun hevosen selässä joutuu tällöin istumaan hiukan taaksepäin nojaten, häntäluun päällä istuen, painaa vuosi vuodelta enemmän törröttävä hevosen selkäranka kivasti pakaroiden yläosaan.

Lämmin sää ei anna armoa parantumisprosessille. Bepanthen auttaa, mutta persus on kyllä ikävästi ruvella. Herää enää yksi kysymys: miksi en taluttanut hevosta kotiin, vaikka alunperin niin suunnittelin?

Tyhmästä päästä kärsii koko persus.

Kommentit

 1. Kävelin myös ilman satulaa viime viikolla, aivan samoin seurauksin. Todellakin tyhmästä päästä kärsii pää. Mutta kun ilman satulaa on niin kiva mennä. Miksei ole keksitty sellaista hyvin paikallaan pysyvää huopaa, jossa olis pehmustus? Tai miksei sitä tajua laittaa pehmustettuja alushousuja jalkaan ennen näitä ilman satulaa -juttuja?

  VastaaPoista
 2. Sinkkivoide tai talkki tämän äiskän vinkki..
  Pitäis koklata huopaa silleen, et laittais vastinhihnoihin tulevat remmit reiden ympärille ja tai jalat sieltä alalenksuista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinkkivoide ja Bepanthen on hyviä.

   Tuo satulahuopaan itsensä köyttäminen kuulostaa kyllä aika vaaralliselta… Me ollaan kotioloissa tehty niin, että ratsastetaan uittopaikalle (1,5h) satuloiden kanssa ja riisutaan siellä.

   Poista
 3. Kyllä sellainen on keksitty! :)
  http://www.satulapaja.com/varusteet/ratsastushuopa.jpg

  Mulla on ollut ihan tavallinen huopa joko juoksutusvyöllä tai pelkällä loimivyöllä kiinni. Kaveri keksi laittaa rintaremmin ja siihen huovan kiinni. Toimii sekin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit