Uusi hevonen!

Olen tehnyt viime viikolla elämäni ensimmäisen keppihevosen. Materiaalina käytettiin miehen vanhaa talvitakkia. Sisukset otettiin vanhasta tyynystä. Keppi on remontista jäänyttä listaa. Silmät on eripari napit ja suu on tehty tyttären vanhan t-paidan hihasta.Hevosen nimi on Milla. Sen kanssa pötkötellään, pelataan muistipeliä ja leikitään. Se on tamma ja sen masusta syntyy kohta tyttövauva. Se on tamma, koska omistaja tykkää tammoista. Milla syö heinää ja porkkanaa ja omenaa ja illalla puuroa. Se juo limpparia.Olin säästänyt vanhan Suuri Käsityökerholehden (5/2008), josta ohje on. Saman ohjeen löydät netistä Kodin Kuvalehden sivuilta
http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/ompelu/keppihevonen_1

Tästä blogista löydät havainnolliset ohjeet hevosen tekoon. Kaava vaikuttaa nimittäin olevan juurikin tuo yllämainittu, joten kuvallisia ohjeita seuraamalla varmasti ymmärtää, miten keppari tulee tehdä.

Kommentit

 1. Ihan mahtava. Mulla oli pienena keppihevonen jonka paa oli tehty villasukasta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tytär sanoi viimeksi tänään, että "ennen mulla oli villasukkakeppi, mutta nyt on Milla."

   Poista
 2. Minä olen myös pitänyt keppihevosena rikkalapion harjaa. Onko kuulolla muita, joilta oikea keppihevonen jäi puuttumaan?
  Toki myös mailat olisivat ajaneet saman asia. :)

  VastaaPoista
 3. Mulla ei muistaakseni koskaan ollut keppihevosta eikä myöskään keinuhevosta. Ankea lapsuus!

  Mutta olen ottanut vahingon takaisin ja lapsilla on vaaleanpunainen hirnuva keinuhevonen ja keppihevosia jo kummallakin kaksin kappalein. :)

  VastaaPoista
 4. Haha, ei ole ponia, itsekkäällä äidillä on vain kuusi heppaa itsellään. :D

  Tarkoituksella en aikonut hankkia lapsille ponia ennen kuin oikeasti näen, kiinnostuuko ne hevosista niin paljon että tarvitsevat oman. Jos sen hankkii liian pienille lapsille niin voipi käydä niin päin että lapset kyllästyvät ja kohta ponikin on äidin hoidettavana. Aika monelle tutulle on käynyt niin... Mutta jos näyttää että noista tulee hevoshulluja niin sitten joku raviponi olis kyllä aika kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IHan hyvä. Minä esimerkiksi luulen, ettei oma jälkikasvuni ole kovin hevoskiinnostunutta. Esikoinen on tallilla mukana, koska tykkää tehdä "tyttöjen juttuja" ja olla kaksistaan kanssani. Ja hevoset on ihan sivuseikka.
   Kuopus taas on vasta vuoden vanha, mutta kun oli viime lauantaina tallilla pitkästä aikaa mukana, huusi kuin hyeena nähdessään suomenhevosen kurkistavan karsinasta. Eikä meinannut hetkeen rauhoittua.

   Poista
  2. Nyt ymmärrän sen sun kommentin mun blogissa :'D Ei toi nyt mitenkään huono ole, mun ensimmäinen kepparikin oli tehty samalla tekniikalla mustasta villakangastakista, siitä vaan ideaa jalostamaan ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit