Hevostallinetin tyypit

Hevostalli.net on vähän kuin 7 Päivää -lehti: kaikki lukevat, mutta kukaan ei tunnusta lukevansa, koska pelkää leimautuvansa. Jos sitä kuitenkin tunnustaa lukevansa, kukaan ei sano tekevänsä sitä viihdykkeeksi. Kuuluu parjata ja paheksua, ylenkatsoa ja ihmetellä. Samalla tapaa kuin kampaajalla, kun peilipöydältä löytyy 7Päivää. Kyllä siihen kaikki tarttuvat. Ja kampaajat saavat käydä samat keskustelut yhä uudelleen ja uudelleen...

Aloitteleva bloggaaja hakee alkujulkisuutensa Hevostalli.netin kautta. Kun julkisuus on saavutettu ja blogia lukevat muutkin kuin kaverit, julkisuutta voi olla vaikea hallita. Silloin ei enää haluta olla heppatallifeimejä. 7päivää -lehden kanssa lienee vähän sama juttu.

Koska Hevostallinetti on omanlaisensa kuralaari, on suorastaan välttämätöntä, että siellä ei esiinnytä oikealla nimellä. Sinne tehdään ilmiantoja, joista ei kuitenkaan hyödytä rahallisesti vaan paremmuudentunteen kohoamisella. Tai sitten vähän ärsytetään, sohitaan muurahaispesää ja sanotaan asioita, joita ei kuuna päivänä uskallettaisi sanoa kenellekään päin naamaa.


Ja netissä voi myös haastaa ison porukan kanssaan jauhamaan potaskaa siitä tallikaverista, joka on jotenkin ärsyttävä ja outo. Lähipiiristä vinkataan.

Tunnistatko nämä? Tunnistatko itsesi?

Hmm, argharghargh, 13tgeb8y9cybqoi, ***** tai ----. 
Oikeasti Katja 35, diplomi-insinööri. Katja työskentelee tympeässä päivätyössä, jossa hänellä on aikaa surffata netissä. Hän lulee Vauva-lehden keskustelupalstaa sekä Hevostallinettiä. Nimimerkin turvissa hän useimmiten kommentoi jotakuta teinimäisesti typeräksi tai sanoo, että "kuole pois". Hän kostaa hevostallinetissä kaiken sen syrjinnän, mitä joutuu kokemaan virtuaalimaailman ulkopuolella. Kaikki huomaavat, jos hän on poissa keskustelupalstoilta. Kukaan ei huomaa, jos hän on töistä saikulla.

Matti 55
Oikeasti Anne 55,  hevosalan ammattilainen Kajaanista. Netissä hän esiintyy lähes aina Mattina, joka osaa antaa päteviä ohjeita ratsastuksesta ja hevosenpidosta ja jonka ohjeita kaikki kuuntelevat. Mutta miksi hän on Matti? Koska Anne tietää, että naiset kuuntelevat aina mieluummin miehiä.

Sekalainen nuori anonyymi
Oikeasti Aada/Janika/Emma/Vilja 13-16 vuotta. Hänellä on ollut keppihevostalli ja hän on lukenut hevosista tosi paljon. Hän käy ratsastamassa pari kertaa viikossa, mutta ikänsä tai kokemuksensa puolesta hän ei ole vielä kotitallillaan niitä, jotka voisivat ohjeistaa toisia. Hevostallinetissä hän sen sijaan voi. Hän vaihtaa nimimerkkiä sen mukaan, mistä aiheesta hän kirjoittaa. Hänellä on myös blogi, jolle hän toivoisi lukijoita. Hän fanittaa useampia blogeja ja kommentoi niitäkin anonyymisti.

Herää jo, Haloo!, Pappa Betalar, Mä vaan
Liisa, 18 vuotta, on tosi taitava kilparatsastaja, jolla on tosi kalliit hevoset, tosi rikkaat vanhemmat ja tosi lupaava ura kilparatsastajana edessään. Hän lähtee lukion jälkeen tosi varmasti Hollantiin ratsastamaan jonkun tosi kuuluisan hevosia. Ja kaikki uskovat tämän olevan lähes totta.

Veera
Veera esiintyy Veerana ja Veera kirjoittaa blogia. Hän ei periaatteessa tykkää, että hänestä kirjoitetaan hevostallinetissä, mutta toisaalta sieltä tulee lukijoita. Joskus Veera erehtyy lähtemään keskustelemaan anonyymien kriitikoiden kanssa omalla nimellään. Hän ei tosin tiedä käyvänsä pitkää keskustelua Liisan ja hänen 15 eri nimimerkkinsä kanssa. Liisa on itse asiassa Veeran tuttavan hevosen entinen vuokraaja. Veera sanoi joskus jotain, jonka Liisa tulkitsi rumaksi ja epäkohteliaaksi. Sen takia Veera joutuu Liisan nettivihanpidon kohteeksi.

Janna
Jannalla on hevoset omassa pihassa ja hevosista kiinnostuneet vanhemmat. Janna yrittää kysellä ja keskustella järkeviä. Sääli vain, että tällaiset ketjut eivät koskaan kerää kauheasti keskustelijoita.
Joskus Janna repäisee ja kirjoittaa viestin otsikolla "Olenko raskaana?". Anonyymina tietty. Siihen tulee paljon vastauksia.

Aloittelija
Aloittelija voi olla kuka tahansa millä tahansa taitotasolla varustettu ihminen, joka kysyy jotain typerää aloittelijamaista. Vaikka hän ei paljasta kasvojaan, hän pystyy tämän nimimerkin turvissa säilyttämään ne. Voi olla myös provo, joka huvittuu siitä, että toiset alkavat vastata tosissaan hänen kysymyksiinsä.

Anonyymi123
Oikeasti Helena on vakavastiotettava valmentaja ja hevosalan ammattilainen, jonka Suomen pienet hevospiirit tuntevat hyvin. Hän ei koskaan kommentoi netissä mitään eikä suin surminkaan tunnustaisi lukevansa netistä yhtään mitään. Silti hän tekee niin valtaosan siitä ajasta, mitä ei valmenna tai tee tallia. Hän saattaa toisaalta myös heittäytyä teiniksi ja huudella kaikenlaista, mitä ei todellakaan voisi tehdä omalla nimellään. Niin vapauttavaa!

Tietääkskukaan?
Joukolla, 47, on ollut tosi pitkään hevostarvikefirma. Hän on kuullut tyttäreltään, että hevostallinettiä lukevat kaikki. Aina kun Joukolle tulee uusia tuotteita, hän käy jonkun nimimerkin turvissa kyselemässä, että mistähän voisi ostaa tätä tuotetta. Ja näppärästi käy laittamassa siihen itse vastaukset.

...
Kuka tahansa meistä, kun lapset nukkuvat. Kun telkkarista ei tule mitään. Kun töissä täytyy odottaa asiakasta. Aihe vapaa, mielellään typerä. Ketä kiinnostaa! Eihän tätä tehdä omalla nimellä, hei!

Kommentit

 1. Hah hauska! Itsekkin tulee aina mietittyä ketä siellä nimimerkkien takana oikeasti on.

  VastaaPoista
 2. En itse pahemmin ole hevostallinettiin tutustunut, mutta ne mitä olen kuullut niin... huhhuh. Tämä oli niin totta ja ihan sairaan hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua. Osa keskustelusta voi olla ihan viihdyttävääkin. ;-)

   Poista
 3. Kai tuo HT-netti on käyttäjien oksennuskuppi. Sinne voi päästellä kaiken, mitä ei normaalisti uskalla, viitsi, kehtaa sanoa. Ja hetken julkisuus HT-netissä vieläpä pääsemällä elävän kuvan kera on taattua sekuntijulkisuutta, ja välttämättä ei omasta tahdosta. Itsekin tämän kerran kokeneena. :( Paikka missä voi omaa kilpeään kiillottaa toisen kustannuksella, sitä varten on HT-netti. Onhan siellä välillä hyviäkin aiheita keskustella, mutta harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus oon ajatellut, että voi tavaton, miten epäreiluja ne keskustelut siellä on. Kun kukaan ei joudu vastaamaan omista sanoistaan, on jotenkin sulaa hulluutta yrittää keskustella järkeviä omalla nimellä.

   Poista
 4. =) Mä käyn välillä lukemassa ja joskus oon kommentoinutkin, ihan omalla nimellä. Yleensä tulee jotain rapaa vastaukseksi, niin eipä se oikein innosta. Onneksi on nämä blogit, joissa käydään pääsääntöisesti oikein asiallisia keskusteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogien keskustelut on kyllä usein tolkullisempia. Toisaalta, aikuiset tuntuvat keskustelevan blogeissa aika vähän. Se on sääli. Anonyymi kommentointi lisää aina kommenttien määrää, mutta minä haluan omassa blogissani keskustella oikeiden ihmisten kanssa, ainakin vähintään nimimerkkien. Siksi en salli anonyymia kommentointia. :)

   Poista
 5. Hei hei, täällä Veera. Tunnistin itseni :)

  Mä olen kyllä lukenut totuusnettiä ihan alusta saakka. Muistelen aina välillä huvittuneesti ja haikeudella alun hauskoja ketjuja (mm. siivousrobotista ja Twister - elokuvajutuista ja muista) ja melkein tutuilta tuntuvia nimimerkkejä (Kukka, Shadow, Pekka yms.). Viime vuonna en juurikaan lukenut ht-nettiä, koska en kilpaillut. Mutta nyt, kun olen palailemassa kilparadoille niin tulee käytyä säännöllisesti katsomassa/etsimässä kuvia kilpailuista. Eli tunnustan, luen ht-nettiä ja kirjoitankin sinne, ja vielä omalla nimellä. Ja luen kyllä seiskaakin, aina, kun siihen on mahdollisuus. Heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen löytänyt Tintin aikoinaan hevostallinetissä olleen ilmoituksen avulla. Ja myöhemminkin löytänyt tosi monta ihanaa tyyppiä minun ja Tintin arkeen ht.netin kautta. Blogin syötteessähän näkyy, minne blogia on linkitetty, joten sellaiset keskustelusivuketjut tulee usein katsottua. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit