Cajuksen Tialle orivarsaViime talvena saimme Hippoksessa seurata Cajus Aminoffin nuoren Tia- hevosen matkaa entisestä laukkahevosesta kenttäratsuksi. Monipuolisten treenien seuraaminen keskeytyi keväällä, kun Tian huomattiin ennakkotiedoista poiketen olevan sittenkin kantavana. Tia oli astutettu ennen kuin se tuli Aminoffeille, mutta todettu ultrassa tyhjäksi.

Yllätysraskaudesta seurasi myös yllätyssynnytys, sillä Tian odotettiin varsovan vasta hiukan myöhemmin. Puolileikillään Nuuksiossa jännitettiin, josko varsa olisi isäoriin mukaan kimo, mutta tämä pelko osoittautui turhaksi: kaunis äitinsä näköinen varsahan sieltä syntyi!

Yllätyksiä on ehkä vielä luvassa, joten kannattaa lukea Hipposta, missä juttusarja Tiasta jatkuu.Väärä kainalo!

Äiti ohjaa oikeaan paikkaan.


Kommentit

 1. Nyt iski silmä heinähäkkiin karsinan nurkassa..Toimiva/turvallinen ratkaisu? Mietinnässä omaan talliin, mutta vähän ollaan kahden vaiheilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hidastaahan se melkoisesti ruokailua. Omani kyllä taitaa nyhtää sieltä heinää pois ja sitten syö sen tyytyväisenä lattialta. En osaa ajatella, että siinä olisi mitään vaarallista. Toisaalta, toisten mielestä on vaarallista laittaa hevoselle riimu aitaukseen. Mielipiteitä on monia. Teoriassa hevosen jalka voi jäädä kiinni vaikka mihin, mutta kyllä minä tällaisen oman tallini karsinannurkkiin laittaisin.

   Nämä ovat mieletäsni tällaiset.http://roewer-rueb.com/node/283

   Poista
  2. Kiitos! Tämä vahvisti omaa visiota ja rohkaisee ratkaisuihin soraäänistä (jotka ei perustu kokemukseen vaan ennakkoluuloihin) huolimatta.

   Poista
  3. Hyvä, jos oli apua! Ja oikeesti toi on kyllä hyvä systeemi. Heinä on kallis kuivike.

   Poista
 2. Voi mikä koipeliini! <3 Söpöys overload!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin myöhästyä omalta tunniltani kun tätä ihailin.
   Vain omat lapset ovat syntymäsöpöydellään voittaneet varsat.

   Poista
 3. Kirjoitit joskus meneväsi ratsastuskouluun tunneille, oletko käynyt? Jos olet niin voisit kirjoittaa niistäkin tunneista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Homma on työn alla. Vielä kun löytyisi rahaa. Tavallaan minä ratsastan koko ajan ratsastuskoulun tunneilla, mutta oman hevoseni kanssa. Tarkoitus olisi siis vain uskaltautua vaihtamaan ratsua. Mutta eiköhän tämä ilo tapahdu lähiaikoina. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit