The meaning of life


Kyllä sä jaksat, oot tosi reipas. Muutkin jaksavat, joten kyllä sinäkin jaksat. Ei tuota vaihetta syyttä kutsuta ruuhkavuosiksi. Ride on, baby!

Heräsitkö yöllä siihen, että esikoinen kömpi viereen? Ei hätää, onneksi nukahdit uudelleen pian, sillä kohta kuopus tarvitsi tutin ja sitten herättiin esikoisen kasvukipuihin. Ja eihän se nyt voi olla niin raskasta käydä hakemassa lapsen peittoa sen omasta sängystä keskellä yötä. Helpompaa sinun on se hakea, sillä muuten olisi koko talo hereillä klo 4.40. Se olisi vielä raskaampaa. Aikuiselle sitä paitsi riittää 7 tuntia yöunta.

Pyykkää, pyykkää, pyykkää vaan. Maailma pelastuu, kun ette käytä kertakäyttövaippoja ja teette ruoan alusta loppuun itse. Ja kun imuroi joka päivä, ei tarvitse käyttää kokonaista päivää siivoamiseen tässä(kään) kuussa.

Ja muistithan jumpata? Kolme tunnin kävelylenkkiä viikossa, niin saat nuo viimeisetkin raskauskilot pois. Vähintään yksi lihaskuntojumppa, niin selkäkivut hellittää. Aktivoi se syvä vatsalihas ja venyttele pakarat. Ratsastus ei ole liikuntaa, vaikka ratsastat neljästi viikossa. Tavoitteena puoli kiloa päivässä. Muistatko, oliko ne kasviksia vai laihdutustavoite?

Työt. Nekin on tehtävä. Saatat luulla, että kuunteleminen on helppoa, jos et jaksa sanoa mitään, mutta entä jos haukottelet huomaamattasi? Ei. Kuunteleminen ei itse asiassa ole ollenkaan helppoa, koska siinä voit jäädä helposti kiinni siitä, ettet kuuntelekaan.

Kouluttaudu, opiskele lisää. Kehitä ja edistä, niin itseäsi työpaikalla kuin ratsastajanakin. Päätä, että maastoilu tekee vanhenevalle hevoselle hyvää, mutta mieti maastossa omien käsiesi asentoa tai jalkojasi. Älä rentoudu. Kun aikaa on vähän, kaikki aika täytyy käyttää hyödyksi. Ole tavoitteellinen. Näytä, että pystyt!

Perusta yritys, myy osaamistasi. Kehu lapsiasi, kannusta. Ihanat ensiaskeleet, hienot hampaat. Ja miten hienosti lapsi seisoo hevosen selässä. Rohkea! Osta kaupasta autuusasioita, kuten My Little Pony -pinnejä tai uudet tussit. Piirrä hieno hevonen, jolle lapsi piirtää rusetin ja sanoo, että äiti kakkaa.

Unohda televisio, pystyt käyttämään aikasi paremminkin. Menkää teatteriin ja syömään, ottakaa aikaa yhdessäololle. Se kato onnistuu jos vaan on tahtoa. Sovi miehen kanssa treffit sohvalle sekä perjantai- että lauantai-illaksi. Palauta mieleen aika, jolloin elämä oli pelkkää joutenoloa. Laita levy soimaan. Mitä viiniä tää muuten on?

Muista, että blogi pitää päivittää. Onneksi sinulla on talli- ja työmatkat yksin autossa aikaa miettiä, mistä kirjoitat.

Milloin muuten aloitat sen Sinuhen? Kai sinulla nyt viimeistään kesälomalla on aikaa vähän itsellesikin! Hyvä kirja tekee kuule ihmeitä, vie ajatukset pois kaikesta turhasta. Kuten elämän kiireettömyydestä, jonka joku on tuntunut laittaneen hyvään jemmaan.

Yritä ajatella, että pahan päivän varalle.

Kommentit

 1. Sää niin sait vangittua sen kaiken mitä omassa päässä on pyörinyt ja mitä blogin luonnoksissa on kirjoiteltuna, mutta ei julkaistuna.

  Jaksaa, jaksaa...!! :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tutulta, erittain tutulta...vaikka itsellani ei enaa ole kotona olevia lapsia sama rumba vaan jatkuu...joskus sita miettii miten paljon yksi ihminen oikein jaksaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko sitten yritettiin astuttaa tallilla yhtä tammaa, joka ei kyllä päästänyt oria lähelleen. Tehtäväni oli pitää tammaa aloillaan. Jälkikäteen tammaa talutellessani sanoin sille kyllä, että oikeastaan ei hullumpi päätös sinulta... ;-)

   Poista
  2. hahaa :-) minusta kirjoituksesi kuvaa hyvin myos meidan ratsastajien perfektionismia (mieti maastossa kasien ja jalkojen asentoa....juurikin nain). Joskus meidankin kannattaisi ottaa se vanne pois otsan ymparilta ja nauttia....mutta onko se niin etta naiset on ohjelmoitu ylisuorittamaan ja multitaskingiin niin pahasti etta se jatkuu harrastuksenkin parissa....

   Poista
  3. Eilen kävin nautiskelemassa. Olin unohtanut ilmoittautua tunnilla, joten päräytettiin hevon kanssa iltamaastoon. Sitten mentiin vaan.

   Poista
 3. Loistavaa tekstiä! Niin vangittuna oma tämän hetkinen elämä! Keep on going!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit