Söpöysmerkkikronikat

Tyttäreni pitää My Little Ponyista, pienistä söpöistä muoviponeista, joiden peput on koristeltu erilaisilla merkeillä. Mitä moni minun ikäiseni ei sen sijaan välttämättä tiedä on se, että nuo pienet värikkäät ponit saavat kankkuunsa söpöysmerkiksi (qutie mark) kutsutun merkin, kun he löytävät oman erityiskykynsä ja -taitonsa. Ponit siis syntyvät peppu paljaana ja merkki ilmestyy ehkä siinä ponien teini-iän kynnyksellä, missä vaiheessa se nyt sitten ikinä onkaan. Merkki ei ole sattumaa. TV- sarjassa ihan pienimmät ponit käyttävät paljon aikaa söpöysmerkkinsä etsimiseen. Se on eräänlaista ponimaailman ammatinvalintapohdintaa: kuka minä olen, missä minä olen hyvä, mitä minusta tulee isona.


Tintti sai söpöysmerkin eilen. Tämä merkki kyllä kuvastaa enemmän klippaajan klippaustaitoja kuin hevosen erityisosaamista, mutta varmasti tässäkin asiassa pääsee kehittymään. Toki Tinde on viime aikoina ollut tavallaan ihan rasvattu salama, sillä se on hypännyt tosi hyvin. Mieheni kysyi heti, miksei salaman viereen tehty pilveä, jolloin Tinde olisi näyttänyt enemmän Rainbow Dash -ponilta, joka on yksi tyttäremme suosikeista. Voitte uskoa, että neljävuotias tyttö oli Tintin salamasta enemmän kuin innoissaan.

Sininen ja purppurasilmäinen pegasosponi Rainbow Dash on pääkuusikon hurjapää ja vauhtihirmu. Lähde: Wikipedia

Jätän Tintille aina jalkoihin karvat suojaamaan ihoa, vaikka se ei ehkä kovin estettiseltä näytäkään. Paljaaksi ajeltu iho on paljon alttiimpi ruhjeille, ja koska maastoesteiden hyppäämisen lisäksi maastoilemme paljon hyvin vaihtelevassa maastossa, karvoista on todella paljon hyötyä.

Kuvat on ottanut Erica LiljaKun Poniini oli klipattu ja pesty, se viimeisteli itse kauneudenhoitonsa.

AAAAAH!

Kommentit

Suositut tekstit