Pian joutuu armas aika ja leiri suloinen

Tallin käytävä kylpee ilta-auringossa
Kuka sinä olet, jos tehtäväsi on välittää Jumalan sanaa tilanteessa, jossa

Opetuslapsia on noin 20 ja he ovat pääsääntöisesti tyttöjä 
Kukaan ei oleta sinun kävelevän vetten päällä, vaan ratsastavan sinne hevosella
Sinulle tarjotaan kirkkomatkalle hevonen, koska aaseja ei ole
Tunnet vahvaa selittämätöntä kutsumusta sen tekemiseen, mitä teet
Se, mitä teet, on ympärivuorokautista.

Oikea vastaus: olet ratsastusrippikouluopettaja.

Vanhan vitsin mukaan on kolme hyvää syytä ryhtyä opettajaksi: kesäkuu, heinäkuu ja elokuu. Tästä syystä opettajan työ mahdollistaa sen, että hevosharrastuksestaan saa ajankäytöllisesti enemmän irti

Viikon päästä, kun Suvivirsi on laulettu ja valkolakit jaettu, minä teen vielä muutamia yksittäisiä työpäiviä ennen juhannusta. Valtaosa kesästä menee perheen kanssa lomaillessa, mutta heinäkuussa varastan hetkeksi myös ihan omaa lomaa. Minun ja Tintin kesän kohokohta on heinäkuinen ripari Alavuden ratsastuskoululla.

Tämän kesäinen ripari on minulle jo neljäs. Olen saanut riparinpidossa yhdistettyä loistavasti teologisen koulutukseni sekä rakkaan harrastukseni. 10 päivää menee nopeasti eikä intensiivisyydestään huolimatta yleensä edes tunnu työltä. Tintti pääsee laitumelle, maastoesteille, uimaan, kirkkoretkelle sekä maastoon, sillä ratsastamme riparilaisten kanssa. Minun vastuualuettani on rippikouluopetus, riparilaisten ratsastuksenopetuksesta huolehtii luonnollisesti upea ja ihana Hillevi Huttunen.

Leiri on intensiivinen eikä leiriläisille jää paljoakaan vapaa-aikaa, mutta se ei ole koskaan tuntunut haittaavan sen pahemmin leiriläisiä kuin leirin johtoakaan. Alavudella moni pääsee ensimmäistä kertaa uittamaan hevosia sekä hyppäämään maastoesteitä. Kun leirille kokoontuu tyttöjä (jep, yleensä vain tyttöjä) ympäri Suomea, uusia ystävyyssuhteita solmitaan nopeasti ja väistämättä.

Heinäkuussa on siis aika pakata hevonen traileriin sekä Raamattu ja Katekismus kassiin. Ennen leiriä ja leirin jälkeen lomaillaan perheen kanssa. Tintin kesä kuluu ihan tavallisissa asioissa: pitkiä maastoja, uittoreissuja, sileän treeniä ja maastoesteitä.

Kiitos Tiialle tästä haasteesta, joka löytyy osoitteesta http://www.lillivoitto.fi/2014/05/jotain-uutta-viikon-blogihaaste.html Haastan kaikki teidät lukijat mukaan.

Tintti juuri saapuneena Alavudelle kesällä 2012

Laidunnusta

Treeniä

Vesileikkiä

Ripariope nousee haudan yläpuolelle.

Kommentit

 1. Voi että, itse olin -08 kesänä riparilla ja vietin kyseisen 10 päivää juurikin Alavudella. Leiri oli keskimmäinen kolmesta leiristä, joten terkut vaan kaikille jotka oli samalla leirillä!

  Aivan ihanat muistot jäi. Tuntui että koko porukka halusi olla leirillä. Aika käytettiin kyllä erittäin tehokkaasti :D Minun piti tänä vuonna isostelemaan parin vuoden tauon jälkeen, mutta työt ja vuokrahevonen vievät kyllä tehokkaasti jokaisen ylimääräisen vapaapäivän. Ehkäpä ensi vuonna?

  Tiedätkös mikä siellä on ollut/on isostilanne, ottavatko edes toisesta seurakunnasta olevaa?
  Mutta kiitos tästä postauksesta, pääsi taas muistelemaan sitä omaa helteistä ripari"viikkoaan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Kesällä 2008 olikin kolme riparia. Ikimuistoista, kyllä!

   Laitappa minulle sähköpostia ruuhkavuosiratsastaja@gmail.com, jos isostelu kiinnostaa tai ota suoraan yhteyttä Hiltsuun. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit