Avokadoa ja kuormalavasohvapöytä

Lukiokaverini perusti Facebookiin salaisen ryhmän ja nimesi sen "Tunge se avokadopasta kuormalavasohvapöytäs alle." Ryhmän tarkoitus on tarjota lähipiirin samanhenkisille ihmisille häpeilemätön mahdollisuus nauraa lifestylelle, jossa elämän jäljet on raivattu kameran linssin ulkopuolelle.

Olen kerran käydyn kodissa, jossa lastenhuoneet näyttivät sisustuslehden kuvilta. Näin mielessäni lapset istumassa valkoisilla tuoleilla nallet sylissään hiljaa ja liikkumatta osana tuota täydellistä sisustusta.

Oma äitini väittää, että jos on aikaa sotkea, pitäisi olla aikaa myös siivota. Logiikka ontuu monessa mielessä. Hevosenomistajat esimerkiksi varmasti vahvistavat, että jos on varaa hevoseen, ei ole varaa kovinkaan moneen muuhun asiaan.

Kerran törmäsin blogiin, jossa oli kuvia kodeista, joiden sisustusta kukaan ei halua kuvata. En valitettavasti löytänyt tuota blogia enää, mutta vastaavalta näyttää meidänkin kotimme. Kuvasin sen keskiviikkoaamuna klo 7.00.

Jokaisen kodin must- varuste: kodinhoitokeinutuoli, jossa puhtaat liinavaatteet odottavat kaappiinviikkausta. Pölyhimuri sointuu kivasti verhojen sävyyn.

Eero Aarnion kirkasvalolamppu imee kontrastia kuopuksen kestovaipoista.

Kirjat on aseteltu trendikkään huolimattomasti vuosikymmenten saatossa ihanasti patinoituneeseen Lundian kirjahyllyyn. Kaksi majavaa, kiwi -lintu ja vesinokkaeläin käyvät kvintologia ponin kanssa kirjahyllyn äärellä.

Marimekon pöytäliina ja narsissit. Keväinen jokakodin klassikko!

Varapatjat on sijoitettu nerokkaasti terassin sohvan taakse. Samalla ne suojaavat näköyhteyden naapuriin. Sohvatyynyn takaa kurkkiva pöytäliina on kuvausrekvisiittaa.
Saareke on kodin sydän. Sen päällä on hyvä säilyttää kaikkea, minkä pitää olla käden ulottuvilla. Kuten pirteän vihreää ilmapallopumppua, joka saatiin ilmapalloliikkeestä hyvityksenä vappupallosta, joka tyhjeni ennen aikojaan.

Eteisessä Ikean LACK- pöytä kätkee alleen käytössä olevat kengät. Hevosen klipperi etsii vielä oikealle paikalleen, mutta löytyy todennäköisesti tästä vielä juhannuksena.

Kommentit

 1. Kotoisaa ;) Mut hei pakko kysyy että mitkä nuo ihanat sähkönsiniset kengät tuossa viimeisessä kuvassa on?! Pakko saada!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stockkalta. :) Oltiin kuukausi sitten miehen kanssa kerrankin kahdestaan ulkona ja mentiin ostamaan minulle kengät. Mies yllytti ostamaan siniset! :) Tytär oli kotiin tultuamme huolissaan, että vaari on unohtanut meille kenkänsä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Pakko siivota perjantaiksi, kun tulee vieraita. Toimiva keino on kasata kaikki ylimääräiset tavarat makkariin sängyn päälle ja laittaa ovi kiinni.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Meitä on paljon, nyt pitää vain uskaltautua kaapeista ulos. Jos ikinä edes ollaan mahduttu niihin sisään.

   Poista
 4. Minua on aina ärsyttäneet sisustusjutut, missä keittiön työpöytää piristetään parilla värikkäällä purkilla. Meillä se piristyy ihan itsestään erilaisilla tavaroilla ja väreillä. Ja varmaan muillakin. Yhden poikkeuksen kyllä olen nähnyt, tosin ei keittiöstä vaan lastenhuoneesta: parinkymmenen vuoden Aku Ankat siististi pinottuna ja numerojärjestyksessä. Lapsia oli sentään neljä. Ahdisti. meillä ne luettiin rikki kolmen lapsen voimin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuossa kirjahyllyssä on nähtävissä miehen hyllyt ja rouvan hyllyt. Miehen hyllyt on noita ylempiä. Sinne ei yltä lapset eikä ne kirjat kiinnosta rouvaa. :D

   Poista
 5. kiitos tasta, olen samaa mielta noista ihannekodeista...voisin laittaa omaan blogiini kuvan kodinhoitohuoneestani niin kaikki pyortyisivat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI, kodinhoitohuone! Kunpa olisikin kodinhoitohuone. Meillä on koko asunto yhtä kohdinhoitohuonetta!

   Poista
 6. Oi vitsit... Ja tuo ei mene kuin pahemmaksi kun lapset kasvavat. Minä ahdistun sekasorrosta, vaikka välillä ei haittaa. Mutta teinien huoneet, mikään ei voisi olla niin varmaa kuin hallittu kaaos teinin huoneessa. Olen uhannut muuttaa omaan yksiöön, saisivat elää kaikki neljä siinä sekasotkussa kun tämä ei haittaa muita kuin minua. Tätä postausta ei parane näyttää meidän perheelle, olen sanonut, että miten muut onnistuu pitämään kodin järjestyksessä, olen väärässä taas. 😃 Onneksi on oma työpaikka, saan pitää sen siistinä. Ainut paikka, missä voin toteuttaa hallittua järjestystä. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta ei ole hallittuun järjestykseen. Tosin löydän kaaoksestani aina kaiken ja tiedän kyllä, mihin mitäkin käsistäni lasken. Ongelma on, että minä vain yksinkertaisesti lasken tavarat käsistäni...

   Poista
 7. Buhahaha :D Yhdyn edellisiin kommentteihin - aivan loistava postaus jälleen kerran! =) Vertaistukea ja henkistä helpostusta oman kaatopaikkani keskellä, jota kai kodiksi pitäisi kutsua... Tai no kotihan tämä on - heppaihmisen koti, jonka sisustustyyliä moni muu ei täysin ymmärrä. Sisustuslehtien tyylisen näkymään piiiiiitkä matka, mutta taputan itseäni olkapäälle, jos onnistun tänään kolaamaan hieman suoremmat ja leveämmät kulkuväylät kämppään edellisen viikon reissu- ja kisakamojen keskelle, jotka luonnollisesti ikean isoissa kasseissa pitkin olohuonetta (ja vähän muuallakin, kun olohuoneesta loppui vapaa lattiapinta-ala kesken) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies luki tämän postauksen ja korjasi, että klipperi on etsii eteisessä sijoituspaikkaa todennäköisesti siihen saakka, kunnes hän laittaa sen jonnekin. :)

   Poista
 8. Kiitos tästä, ei me ollakaan ainoita joiden saareke on tosiaan täynnä kaikkea tarpeellista (tai sitä mikä oli joskus tarpeellista..) ja tuolit toimittavat pyykkien virkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ajatus saarekkeesta oli siisti, tyylikäs ja ihana niin kauan, kun niitä tuli katseltua keittiölehtien mainoksissa. Kotona se on kaaos.

   KUn työhuoneeni sisustettiin uusiksi, sanoin suunnittelijalle, etten alua yhtään ylimääräisiä laskutiloja, koska ne tulevat täyttymään papereista, pinoista ja kasoista. Nyt siis enää vain työpöytäni on täynnä niitä kasoja...

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Tämä tuli kreivin aikaan, koska minulla on jo työn alla kesälomapostaus!

   Poista
 10. Meillä on juuri menossa kämpän raivaus lasten ylppäreitä varten. Hirvee homma! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella. Meillä raivataan neljävuotissynttäreitä varten.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Ihanaa, että niin moni tuntee sielunsisaruutta tämän asian tiimoilta!

   Poista
 12. Ihanaa, tämä on kuin meidän kotoa ;)
  Talli kun kyllä tip top, mutta kun oven sulkee alkaa aivan eri maailma :o

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit