Niskan päälle

Minun mukavuusalueeni menee Tintin kanssa 80cm:n esteissä. Se on joskus iskostettu päähäni ihan jo Tintin iän vuoksi. Koska Tintti on niitä hevosia, jotka ratsastajan epäröidessä ennemmin kieltävät kuin pelastavat tilanteen hyppäämällä rennosti, olemme ruokkineet toisiamme ja pysyneet minun mukavuusalueellani.

Viimeisen vuoden aikana minut on kuitenkin jatkuvasti haastettu pois mukavuusalueeltani. En ole todellakaan uskaltanut kitistä, sillä kitinääntäni olisi tuskin kuunneltu. Sen sijaan olen kehittänyt erilaisia konsteja rauhoittaa itseäni silloin, kun vatsassa alkaa vääntää. Minulla on yleensäkin melko loistava kyky olla ajattelematta ikäviä asioita, joten esteiden edessä päätän ajatella, että esteet ovat matalampia. Yritän myös olla ajattelematta, että ratsastaisin koskaan ensimmäistä tai viimeistä estettä.

Tiedättekö: niin paljon nämä asiat ovat korvieni välissä, että nykyisin Tintti hyppää paljon rennommin lähes kaiken eteenlaitetun. No, ei tosin aina. Tässä pääsiäislauantain estetunnin kolmoissarjaa. Kiitos Erica Lilja.

A-osalle vähän sukeltaen


Hemmetti, mikä ristikko c-osalla! Hypyn korkeus olisi riittänyt, mutta ohjaus ei tullut tarpeeksi keskelle. 4vp.

Ratsastajaa pelotti nostettu c-osan okseri. Stop! Kuvaaja maistoi jo kakun suussaan.

Viimeinkin niskan päällä!
Onneksi ratsu pitää päänsä ylhäällä eikä peruuta tai käänny.

Itse asiassa nostaa päänsä ylös, ja ratsastaja kampeaa itsensä paikalleen.
- Sori kaverit, ei kakkua tänään!
- Pohje kiinni, tuuppaa vähän, mutta älä hyppää ennen sitä!- Okei! (C-osaa ei ole korotettu, ei ole kororettu, ei ole korotettu…)
B- osalla Tinttikin jo katsoo: mikäs se sieltä tulee?

No sieltä tulee okseri, joka ei ole radan viimeinen!

Kommentit

 1. Hahaha, ai noinkin voi päästä hevosen niskan päälle, en olekaan tullut ajatelleeksi. Kiltti heppa, kun tuuppas sut takaisin satulaan! Kärsivällinen otus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon katsos hengittänyt ihan riittävästi sen niskaan, että se osaa jo jeesata. :)

   Poista
 2. Minä en koskaan katso tunnilla esteiden nostamista kierrosten välillä :) Eli siis en periaatteessa tiedä kuinka paljon opettaja nostaa niitä. Ei hirvitä niin paljon :) pari kertaa on kyllä iskenyt sitten kesken suorituksen että ei herramunjee mikäs jättiläinen toi seuraava on, mutta silloin on jo liian myöhäistä arkajalkailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa. Ei pitäisikään tietää, mutta kun kuulee ohjeeksi annettavan, että 15cm ylös... ;-)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit